Руският президент Владимир Путин е подарил на севернокорейския лидер Ким

...
Руският президент Владимир Путин е подарил на севернокорейския лидер Ким
Коментари Харесай

Ким Чен Ун получи руски автомобил като подарък от Путин

Руският президент Владимир Путин е подарил на севернокорейския водач Ким Чен Ун автомобил съветско произвеждане " за персонално пролзване ", оповестиха държавните медии на Пхенян.

Влиятелната сестра на Ким, Йо Чен, съобщи, че " подаръкът служи като ясна проява на специфичните персонални връзки сред висшите водачи " на двете страни, добавя даржавнат аагенция КЦНА.

В отчета не се прецизира моделът на автомобила.

Откакто Ким посети Путин предходната година, Пхенян се сближава от ден на ден с Москва, като по-рано този месец група съветски туристи дойде на четиридневно пътешестване - първата задгранична туристическа група след затварянето на границите, обвързвано с пандемията през 2020 година

След срещата на върха Ким-Путин през септември в съветския Далечен изток Съединените щати и Южна Корея неведнъж обявиха, че Пхенян е изпратил оръжия на Москва, с цел да ги употребява във войната си с Украйна, в подмяна на съветска помощ за сателитните стратегии на Ким.

Сега съветският водач ще направи ответно посещаване в Пхенян, показаха и двете страни.

Ким е прочут с афинитета си към първокласните коли. Той е бил забелязван да употребява първокласни коли, в това число джипове Lexus и модели Mercedes-Benz S-Class. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР