Руският президент Владимир Путин е наредил на вицепремиера Татяна Голикова

...
Руският президент Владимир Путин е наредил на вицепремиера Татяна Голикова
Коментари Харесай

Путин нареди ваксинацията срещу коронавируса да започне следващата седмица

Руският президент Владимир Путин е наредил на вицепремиера Татяна Голикова да стартира огромна имунизация против новия ковид (COVID-19) в Русия през идната седмица, оповестяват съветските медии.

Както прецизирал съветският държавен глава, по-рано той е обсъждал с Голикова и премиера Михаил Мишустин темпа на произвеждане на медикаменти за COVID-19.

" Знам, че у нас към този момент са създадени повече от два милиона дози или ще бъдат създадени през идващите няколко дни, производството на първата в света записана ваксина против коронавирусна зараза " Спутник V " ще доближи това равнище. Това ни дава опция да стартираме, в случай че не всеобщо, то огромно имунизиране и, несъмнено, както беше контрактувано, преди всичко две рискови групи - лекари и учители ", означи Путин.

По думите му съветската промишленост била подготвена за огромна имунизация.
 За първи път близо 600 умряли в Русия от началото на епидемията
За първи път близо 600 умряли в Русия от началото на епидемията

В страната жертвите са общо 41 053

" Нека (...) създадем тази първа стъпка ", сподели съветският държавен глава по време на видеоконференция за откриването на многофункционални медицински центрове на Министерството на защитата.

От своя страна Голикова съобщи, че страната имала благоприятни условия " да стартира огромна имунизация през декември ". Тя добави, че сега се прави оценка на предпочитаните групи от популацията.

Както отбелязва здравният министър Михаил Мурашко в края на ноември, рисковите групи за ковид включват здравни служащи, учители, животоподдържащи служащи, както и възрастни хора и страдащи от диабет, затлъстяване и хипертония. Според него през 2021 година броят на хората, имунизирани против ковид, ще може да доближи няколко десетки милиона хора. На собствен ред, прессекретарят на президента Дмитрий Песков акцентира, че имунизацията против COVID-19 ще се прави на доброволни начала и поетапно - като се регистрира " географията на страната " и характерностите на предпазване на лекарството.
 Песков: Руснаците първи ще получат създадените в Русия ваксини
Песков: Руснаците първи ще получат създадените в Русия ваксини

Благосъстоянието на нацията остава " основният приоритет на държавното управление "

Русия е записала две ваксини против COVID-19: първата " Спутник V ", създадена от експерти на Националния център " Гамалея " с поддръжката на RDIF въз основа на добре проучената платформа на човешкия аденовирусен вектор, а по-късно " ЕпиВакКорона " от центъра " Вектор " в Роспотребнадзор (на базата на пептидни антигени ).

Сега медикаментите минават през третата фаза след регистрация на проби върху доброволци (включително възрастни хора и страдащи от хронични заболявания). Спутник V е 95% ефикасен след втори промеждутъчен разбор на данните от проучванията и е в листата с 10 ваксини в света, които са най-близо до всеобщото произвеждане.

По-рано ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев заяви, че институцията е получила заявки от повече от 20 страни за закупуване на милиард дози " Спутник V ". Русия се е договорила за произвеждане в пет страни. Над 117 хиляди дози към този момент са пуснати в обращение, а до края на годината те възнамеряват да произведат над два милиона.

За руснаците имунизациите с " ЕпиВакКорона " и " Спутник V " ще бъдат безвъзмездни (те не се продават на дребно).
 Руски публицист, имунизиран със
Руски публицист, имунизиран със " Спутник V ", заболя от COVID-19

Не е първият случай...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР