Руският президент Владимир Путин е направил работно“ посещение в Мариупол,

...
Руският президент Владимир Путин е направил работно“ посещение в Мариупол,
Коментари Харесай

Путин посети окупирания Мариупол. Захарова посочи условия за траен мир

Руският президент Владимир Путин е направил „ работно “ посещаване в Мариупол, предадоха международните организации, като се позоваха на Кремъл.

Украинският град Мариупол се намира в Донецка област. Той е окупиран от съветските сили от май предходната година.
Владимир Путин е летял до с хеликоптер,
а по-късно с кола. Руският държавен глава е прекосил няколко региона на града и е спирал на разнообразни места, приказвал е с жителите, разгледал е разнообразни обекти. От организация Ройтерс допълват, че Путин самичък е карал колата.

По време на това пътешестване с него е бил и вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин. Той е уведомил Путин за хода на възстановителните и строителните работи в Мариупол и покрайнините му.

Визитата е била на 17 март. Именно в петък съдът в Хага издаде заповед за ареста на Путин. Съпровождали са го съветският министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов.

В същото време представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че неразделна част от уреждането на рецесията към Украйна би трябвало да бъде премахването на всички наказания и правосъдни каузи против Русия.

Според нея, с цел да се реализира резистентен мир, е належащо да се реализира преустановяване на доставките на оръжия и наемници за Украйна, преустановяване на военните дейности, връщане на Украйна към безпристрастен извънблоков статут, интернационално признание на новите териториални действителности, зародили вследствие на реализацията на правото на народите на самоопределяне.

„ Демилитаризацията и денацификацията на Украйна би трябвало да бъдат осъществени. Всички закани, произлизащи от нейната територия, да са отстранени, нейният безядрен статут и гаранции за съблюдаване на правата на рускоезичното население и националните малцинства да са обезпечени “, добави тя.

Захарова означи многократните заявки на Русия, че „ е отворена за в действителност съществени оферти от Запада и Украйна за политическо и дипломатическо решение на рецесията “. „ Езикът на ултиматумите обаче е недопустим за нас “, акцентира тя.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР