Руският флот е сформирал нов батальон на морската пехота от

...
Руският флот е сформирал нов батальон на морската пехота от
Коментари Харесай

Защо Русия изпраща своите специалисти по самолетоносачи на фронтовата линия?

Руският флот е образувал нов батальон на морската пехота от екипажа на самолетоносача „ Адмирал Кузнецов “, като те ще бъдат ситуирани в противоречивата област Харков на фронтовата линия на руско-украинската война, написа Military Watch Magazine. Решението наподобява доста извънредно заради високите равнища на профилирано образование, належащо за екипажите на самолетоносачи, което прави излагането им на заплаха при интервенции на първа линия сериозен риск.

Решението е необятно тълкувано от анализаторите като стъпка към изоставянето на амбициозния след години на проблеми с " Адмирал Кузнецов " транспортьор на страната, който беше в ремонт и преоборудване през последните седем години. Служейки като единствен самолетоносач на Русия, средствата за обновяването на кораба бяха доста понижени, като се чака опциите му да останат много под тези на конкурентни плавателни съдове като китайския транспортьор " Ляонин ".

Корабът с тегло 65 000 тона за първи път влезе в употреба през 90-те години на предишния век и разполага с въздушно крило от изтребители Су-33 и МиГ-29К, хеликоптери за ранно предизвестие и надзор Ка-31, както и набор от други самолети с ротационни крила за превоз и битка с подводници задачи.

Тъй като съветски източници твърдяха, че Военноморски сили трябваше да върнат превозвача в употреба през 2024 година и откакто корабът закъсня да напусне сухия док през февруари 2023 година, остава забележителна опцията образуването на батальон на морската пехота с екипажа на " Адмирал Кузнецов " няма да забави връщането на кораба в употреба.

Вероятно пояснение за образуването на батальона е забележителното нарастване на равнищата на автоматизация на самолетоносача вследствие на неговото възобновяване, което улесни свиването на нужния брой на екипажа от към 1900 до единствено 1500 души. Това оставя към 400 чиновници разполагаем за други отговорности, като разполагане в Харков. Тъй като Русия е направила обилни вложения в обновяването на кораба, излагането на бъдещето на кораба на риск с приемането на в допълнение военноморско пехотно поделение другояче би изглеждало извънредно извънредно решение. Решението беше необятно преотразено от западни медии и тълкувано като знак за завършек на упоритостите на съветския транспортьор, макар че макар многочислените закъснения и  аварии  по време на ремонта, „ Адмирал Кузнецов “ в действителност наподобява подготвен да се върне в употреба и да го направи със способността да работи с доста по-малък екипаж и с доста по-надеждни и релативно бездимни мотори.

Докато „ Адмирал Кузнецов “ беше инвалид, изтребителните единици от въздушното крило на кораба останаха дейни, като чифт изтребители МиГ-29К се сблъскаха от близко с немските Eurofighters над Балтийско море на 11 юли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР