Руският президент Владимир Путин е купил най-големия апартамент в Русия

...
Руският президент Владимир Путин е купил най-големия апартамент в Русия
Коментари Харесай

Путин купил на Кабаева най-големия апартамент в Русия - 2600 кв. метра

Руският президент Владимир Путин е купил най-големия апартамент в Русия на олимпийската шампионка. Платен е със средства от кипърската офшорка Ermira, споменавана като  " кесията " на Путин съгласно следствие на,.

Става дума за двуетажен мезонет с повърхност от 2600 квадратни метра, издигнат в жилищния комплекс " Роял парк " в Сочи. Жилището разполага с басейн, кино, вътрешен двор и лична хеликоптерна площадка. Руският фешън дизайнер  е работил върху дизайна на мезонета, приет за „ най-големия апартамент в Русия “ през 2021 година

Както е изяснило следствието на " Проект " апартаментът е бил платен първо през 2011 година от Олег Руднов, съветски олигарх, умрял през 2015 година и съсобственик банка " Россия " дружно със също близкия на Путин олигарх Юрий Ковалчук. Парите за закупуването на недвижими парцели му пристигнали от президентската " торбичка " - кипърската офшорка Ермира. Отбелязва се, че пентхаусът е коствал на Руднов към 90 милиона рубли, което е пет пъти по-ниско от цената, която предприемачът е показал. „ Проект “ назовава Руднов „ старият номинал на Путин “.

Източникът на изданието твърди, че Руднов е купил този мезонет особено за Кабаева. Освен това два жилището на горните етажи и в съседство с мезонетите на жилищния комплекс  са били дадени на бабата на Кабаева Анна Зацепилина.

Кореспондентът на " Проект " под прикритието на покупател се е срещнал с двама брокери, продаващи жилища в тази постройка. По думите им те са чули, че мезонетът е „ благосъстоятелност на Кабаева “.

" Проект " е открил още, че на 800 метра от резиденцията на Путин във Валдай е издигната висока дървена жилищна сграда с повърхност от 1200 квадратни метра. Тя са води на компанията " Прайм ", записана на името на приятеля на Владимир Путин Юрий Ковалчук. Източник на изданието е споделил, че тази къща също е издигната особено за Кабаева.

Според проверяващите приблизителната стойност на всички недвижими парцели на Алина Кабаева се приближава до 120 милиона $.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР