Руският президент Владимир Путин е изразил желанието си да установи

...
Руският президент Владимир Путин е изразил желанието си да установи
Коментари Харесай

Путин оглежда известни турски дронове

Руският президент Владимир Путин е изразил желанието си да откри съдействие с производителя на дронове Bayraktar, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от CNN Turk.

" Путин ми сподели, че желае да работи с компанията Baykar ", сподели той на съвещание на Централния изпълнителен комитет на ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

В същото време ОАЕ са декларирали, че желаят да построят цех за произвеждане на турски безпилотни самолети на своя територия.
 Турция подарява военен дрон на Литва, с цел да го прати в Украйна
Турция подарява военен дрон на Литва, с цел да го прати в Украйна

След като Литва организира акция за набиране на средства за закупуването му

Bayraktar TB2 е на въоръжение в турските военноморски сили от 2014 година. Дроновете могат да се употребяват както денем, по този начин и през нощта, и са оборудвани с лазерни системи за ориентиране. Полезният товар на един безпилотен аероплан се състои от четири ракети с обхват на деяние до 8 км (някои модификации имат обхват на деяние до 16 км).

Един от главните купувачи на дронове е Украйна, която стартира да ги купува при започване на 2019 година Точният брой на закупените от Киев безпилотни самолети не е прочут - данните са засекретени от 2021 година насам. По-рано Турция дефинира продажбата на безпилотни летателни апарати Bayraktar на Украйна като договорка, която " не е ориентирана против Русия ".
 Украинци се образоват в Съединени американски щати да водят война с дрон
Украинци се образоват в Съединени американски щати да водят война с дрон

Те ще се върнат в Украйна до дни

В края на май литовският ефирен канал Laisves TV започва акция за набиране на средства за закупуване на Bayraktar за Украйна. Телевизионният канал съумява да събере 5,9 млн. евр о. Въпреки това компанията Baykar се спогажда с публичните деятели, че събраните пари ще бъдат употребявани за филантропична помощ за Украйна, а дронът, оцветен в цветовете на украинското и литовското знаме, ще бъде дарен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР