Руският президент Владимир Путин днес обвини Запада за ескалацията на

...
Руският президент Владимир Путин днес обвини Запада за ескалацията на
Коментари Харесай

Путин към НАТО: Въоръжен конфликт, кръвопролитие

Руският президент Владимир Путин през днешния ден упрекна Запада за ескалацията на напрежението в Европа.

Пред висши военни Путин съобщи, че Русия ще отговори "адекватно " на всяка западна експанзия и ще продължи да развива армията си.

"Това, което се случва в този момент, напрежението, което се развива в Европа, е по тяхна виновност. На всяка крачка Русия трябваше да реагира по някакъв метод, на всяка крачка обстановката непрекъснато се утежнява и утежнява, деградира и деградира. Така че през днешния ден сме в обстановка, в която сме принудени да вземем решения ", сподели Путин на разширено съвещание на съветското министерство на защитата.

"Понякога човек си задава въпроса: а за какво те вършат всичко това в този момент? Това не е ясно. Мисля, че от еуфорията около успеха в така наречен студена война. И заради неправилна, погрешна оценка на обстановката в този миг и заради необразован, неточен разбор на вероятните развития ", сподели Путин. "Това е повода. Просто няма други аргументи ".



При разполагане на сили на НАТО в Украйна, времето за полет на ракетите им ще бъде рисково малко за съветска реакция.

"Ако тази инфраструктура продължи да се развива, в случай че в Украйна се появят ракетни системи на Съединени американски щати и НАТО, времето им за полет до Москва ще се редуцира до 7-10 минути, а в случай че бъдат ситуирани хиперзвукови оръжия - до 5 ", съобщи Путин.

Той добави, че Русия е подготвена да предприеме ограничения при положение на доближаване на НАТО до нейните граници.



"В случай на продължение на очевидно нападателната линия на западните сътрудници ние ще предприемем съответни военно-технически ограничения, на неприятелските дейности ще реагираме твърдо ", уточни Птуин и акцентира, че Русия има цялостното право да постъпи по този начин.

Той посочи, че се надява на градивни договаряния със Съединени американски щати и НАТО по настояванията на Русия за гаранции за сигурност, когато към този момент са налице знаци, че Западът е подготвен да работи по въпроса.

Руският президент съобщи, че предложенията на Москва не са ултиматум, само че Русия няма накъде да отстъпва във връзка с Украйна, която съгласно Москва в никакъв случай не би трябвало да се причисли към НАТО или да одобри натовски войски или оръжия на своя територия.



"Въоръжен спор, клане - това въобще не е нашият избор. Ние не желаеме такова развиване на събитията. Искаме въпросите да се вземат решение с политически и дипломатически средства, само че да имаме най-малко ясни, разбираеми, ясно дефинирани правни гаранции ", предизвести Путин.

Русия е съсредоточила десетки хиляди бойци на границата с Украйна, като желае гаранции, че НАТО няма да разположи нито оръжия, нито войски на украинска територия.

Същевременно съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че Съединените щати са разположили към 8000 бойци наоколо до съветските граници и дружно със съдружниците от НАТО постоянно правят полети със стратегически бомбардировачи наоколо до Русия.

"Опитите на НАТО да притегли украинската войска в дейностите на пакта съставляват опасност за сигурността ", предизвести Шойгу и разгласи, че американски частни военни компании, основани в Донецка област, подготвяли провокация с химически субстанции в Източна Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР