Руският президент Владимир Путин беше най-важният оратор в пленарното заседание

...
Руският президент Владимир Путин беше най-важният оратор в пленарното заседание
Коментари Харесай

Путин с програмна реч в Санкт Петербург: Русия никога няма да тръгне по пътя на самоизолацията

Руският президент Владимир Путин беше най-важният оратор в пленарното съвещание в третия ден на XXV Петербургски интернационален стопански конгрес (ПМИФ) в Санкт Петербург, заяви РИА Новости.

Във форума участваха президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев, новоначеният представител на талибаните в Москва Джамал Насир Гарвал и, по думите на телевизионния канал Москва 24, и други задгранични водачи. Основна тематика в близо 75-минутната тирада на Владимир Путин беше стопанската система, само че президентът приказва и за т. н. специфична военна интервенция в Украйна и връзките със Запада.

„ Русия в никакъв случай няма да тръгне по пътя на самоизолирането. Ние вървим по пътя на разширение на съдействието. Това е преобладаващата част от популацията на земята. При това всеки, който желае да си сътрудничи с нас, е подложен на напън от Съединените щати. “ – стартира от световната обстановка стопанинът на Кремъл.

" Ще развиваме икономическо съдействие с тези, които желаят да работят с нас. И даже с европейските компании, на които им извиват ръцете. Ще разработим транспортни хъбове, транспортната система, нашата разплащателна система. Ще създадем устойчиви връзки с Близкия изток и Южна Азия. “ – съобщи Путин.

Президентът на Русия даде обещание на сънародниците си още през тази година да бъде реализирано намаляване на равнището на бедността и растеж на приходите на жителите.

„ Възлагам да бъдат признати съществени ограничения за поддръжка на фамилиите с деца. “ – разгласи Владимир Путин, след което добави листата с желанията за огромен проект по ремонт на пътищата в Русия, и за сложна стратегия за саниране на жилищно-комуналното стопанство.

Владимир Путин приказва и за реализиране на софтуерен суверенитет, като съветската промишленост освен би трябвало да откри други възможности на вноса, само че и да проработи изпреварващо по отношение на западните технологии. Той дефинира като най-хубави в света доста от съветските решения в областта на изкуствения разсъдък. За финансиране на софтуерното обновяване се предлага промишлена ипотека – преференциални заеми при ниска рента, не повече от 5 % годишно, а право на такива заеми ще имат предприятията, които възнамеряват да купят подготвени индустриални площи.

В речта, която подсещаше програмна тирада от тогавашните конгреси на Комунистическата партия на Съветския съюз (КПСС,) Владимир Путин разгласи края на еднополюсния свят.

„ През последните десетилетия на планетата се образуват нови мощни центрове, които все по-силно декларират своето наличие, всеки от тях развива свои политически системи и публични институции, ползва свои лични модели на стопански напредък и, несъмнено, има правото да ги пази, да подсигурява националния суверенитет Говорим за справедливи процеси, за същински революционни, тектонски промени в геополитиката, световната стопанска система, софтуерната сфера, в цялата система на интернационалните връзки. “

Путин разкритикува Запада като обезсърчителен сътрудник. „ Такива основни за бизнеса понятия като бизнес известност, цялост на собствеността, доверие в международните валути бяха фундаментално подкопани, подкопани, за жалост, от нашите сътрудници на Запад. И това беше направено съзнателно в името на упоритостта, в името на запазването остарели геополитически илюзии " – сподели водачът на Русия пред аудиторията в която имаше и доста представители на разрастващите се страни. „ Западните страни жестоко и нахално постановат личната си нравственос, възгледи за просвета и схващане на историята, а от време на време слагат под въпрос суверенитета и целостта на страните, основават опасност за тяхното битие. “ – продължи с рецензиите към т. н. Колективен Запад, термин на Кремъл, съветският президент.

Руският водач трансферира на Запада и виновността за войната в Украйна:

" Западът кардинално отхвърли да извърши предходния си ангажимент. Оказа се просто невероятно да се реализиран нови съглашения с него. В актуалната обстановка, на фона на възходящите опасности и закани за нас, решението на Русия да организира специфична военна интервенцията беше провокирана, нужна Това е решение на суверенна страна, която има абсолютно право, учредено, апропо, на Устава на Организация на обединените нации, да пази своята сигурност, решение, ориентирано към отбрана на нашите жители, поданици на националните републики на Донбас, които в продължение на осем години са били подложени на геноцид от режима в Киев и неонацисти, които получиха цялостното застъпничество на Запада. "

Държавният глава на РФ се опита на няколко пъти да уязви Европейския съюз като общественост. „ Всички опити да се резервира положително лице при неприятни карти. Всички приказки за сякаш допустими разноски в името на „ псевдоединството “ не могат да скрият главното – Европейският съюз най-сетне загуби политическия си суверенитет, а неговите бюрократични елити играят по непозната свирка, приемайки всичко, което им е казано от горната страна, причинявайки щета на личното си население и личната си стопанска система, техния личен бизнес. “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР