Руският президент се срещна със Сергей ШойгуПрезидентът Владимир Путин нареди

...
Руският президент се срещна със Сергей ШойгуПрезидентът Владимир Путин нареди
Коментари Харесай

Путин нареди да се отмени щурмът на „Азовстал”

Руският президент се срещна със Сергей Шойгу

Президентът Владимир Путин подреди на съветските военни да анулират проектите си за взлом на завода „ Азовстал” в украинския пристанищен град Мариупол и съобщи, че желае вместо това блокадата там да продължи, написа Ройтерс, представени от Nova.

Държавният глава далзаповедта наминистъра на защитата Сергей Шойгу, който преди този момент го уведомил, че повече от 2 000 украински бойци към момента се крият в големия цех.„ Блокирайте тази индустриална зона, с цел да не може да премине „ нито една муха”, заповяда още Путин.

„ Смятам, че препоръчаният взлом на индустриалната зона е непотребен. Нареждам ви да го отмените”, казаПутин на Шойгу по време на среща в Кремъл. И прибавя, че решението му да не щурмува завода „ Азовстал” е било подбудено от желанието да се опази животът на съветските бойци.

Държавният глава също по този начин инструктира Шойгу да предложения още веднъж всички, които към момента не са поставили оръжие, да го създадат. „ Руската страна подсигурява техния живот и почтено отнасяне в сходство със съответните интернационалните правни принадлежности. На всички потърпевши ще бъде оказана квалифицирана здравна помощ”, съобщи той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР