Руският президент разговаря с германския канцлер в МоскваРуският президент Владимир

...
Руският президент разговаря с германския канцлер в МоскваРуският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин след среща с Шолц: Готови сме да вървим по пътя на преговорите

Руският президент беседва с немския канцлер в Москва

Руският президент Владимир Путин сподели, че желае да продължи да работи дружно със Запада по въпросите на европейската сигурност и разполагането на ракети, с цел да смекчи рецесията към Украйна, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

"Готови сме да продължим да работим дружно. Готови сме да вървим по пътя на договарянията ", сподели съветският президент на обща конференция с немския канцлерОлаф Шолц след срещата на двамата водачи в Москва.

Путин означи, че планът "Северен поток 2 " има за цел да укрепи енергийната сигурност на Европа и няма политически нюанс. Руският президент напомни, че нееднократно е казвал, че "Северен поток 2 " е чисто търговски план и не става въпрос за никаква политика.

"Към момента Русия обезпечава повече от една трета от потребностите на Германия от енергоносители както във връзка с петрола - 34%, по този начин и на природния газ - 35,4% ", сподели още Путин.

Русия не може да си затваря очите пред това по какъв начин Съединени американски щати и НАТО напълно свободно в лична изгода поясняват основни правила на равно обезпечената и неделима сигурност, закрепени в голям брой общоевропейски документи, сподели съветският президент.

"В хода на днешните договаряния, които минаха в делова атмосфера, съответно и обширно обсъдихме редица въпроси от двустранните връзки и вероятностите за тяхното развиване. Разбира се, отделихме внимание на най-актуалните въпроси на интернационалния дневен ред ", уточни Владимир Путин.

Той сподели, че Русия е подготвена да стартира диалози за ограничение на разполагането на ракети със междинен обхват в Европа, за бистрота на военните учения и ограничения за подсилване на доверието, само че акцентира нуждата Западът да обърне внимание на главните съветски претенции.

От своя страна немският канцлерОлаф Шолц съобщи, че по време на диалозите сред двамата водачи не е била пропусната нито една тематика. Той оцени известието за евакуиране на съветските войски от границата с Украйна като „ добър знак “.

„ По-нататъшна ескалация ще докара до съществени политически и стопански последствия и считам, че всички са наясно с това “, съобщи канцлерът.

Олаф Шолц дойде през днешния ден на посещаване в Москва, с цел да организира диалози по отношение на деескалацията на обстановката към Украйна. Разговорите сред двамата политици продължиха повече от 3 часа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР