Руският президент похвали днес британската фармацевтична компания AstraZeneca за решението

...
Руският президент похвали днес британската фармацевтична компания AstraZeneca за решението
Коментари Харесай

Путин похвали AstraZeneca за решението да комбинират ваксината си с руската Спутник V

Руският президент похвали през днешния ден английската фармацевтична компания AstraZeneca за решението й да направи пробно съчетание сред своята пробна ваксина против COVID-19 и съветската " Спутник V ", съобщи Ройтерс. Путин направи изявлението по видеоконферентна връзка на виртуално събитие, на което AstraZeneca подписа меморандум за съдействие с съветския институт " Гамалея ", създал " Спутник V ", с Руския фонд за директни вложения и съветската фармацевтична компания " Р-Фарм ", оповестява.
Продължаващите клинични тествания демонстрират, че " Спутник V " има над 90 % успеваемост – по-висока от тази на имунизацията на AstraZeneca и сходна с тази на американските съперници " Пфайзер " и " Модерна ". Путин похвали основния изпълнителен шеф на компанията Паскал Сорио, който се включи по видеоконферентна връзка. " Искам да посочи Вашата дейна позиция за реализиране на задачите, които са извънредно значими освен за Вашата компания, само че в действителност, без прекомерна бомбастичност и пресилване, за човечеството ", сподели Путин. Ръководителят на РФПИ Кирил Дмитриев съобщи, че клиничните тествания, комбиниращи " Спутник V " и имунизацията на AstraZeneca, ще стартират скоро в три страни. Той не назова тези страни, само че загатна, че някои от тях са в Близкия изток и от някогашния Съветски съюз.
 Путин подреди всеобща имунизация против Covid-19 в Русия от идната седмица Путин подреди всеобща имунизация против Covid-19 в Русия от идната седмица
Президентът Владимир Путин подреди на съветските управляващи да стартират всеобщи доброволни имунизации против Covid-19 от идната седмица, като...
По-рано Дмитриев сподели, че съгласно Русия комбинацията ще увеличи успеваемостта на имунизацията на " АстраЗенека ". РФПИ финансира и разпространява " Спутник V ". Кейт Бингам, която оглавява английската работна група за създаване на ваксина, съобщи този месец, че Англия ще стартира тествания следващата година, употребявайки комбинации от разнообразни типове ваксина за първичните и вторичните имунизации, като се надява, че сходен метод може да ускори имунната реакция.
Сътрудничеството сред една от водещите английски компании и съветския проучвателен институт акцентира натиска за създаване на ефикасна ваксина за битка с пандемията от ковид, лишила до момента живота на над 1,6 милион души по света. В Москва този ход се преглежда като дълго чакано гласоподаване на доверие от страна на западен производител към имунизацията " Спутник V ", която съгласно съветските управляващи е обект на подкрепяна от задгранични сили клеветническа акция. Русия желае да създава новата ваксина взаимно, в случай че тя се окаже ефикасна. Дмитриев сподели, че съгласно Русия " Спутник V " е много ефикасна против новия вариант на ковид, открит в Европа. Той съобщи, че Беларус ще стартира да създава съветската ваксина през първата четвърт на идната година и че Казахстан към този момент е почнал произвеждане. По думите му задгранични фабрики ще произведат над 500 милиона дози от съветската ваксина следващата година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР