Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за одобряване на списък

...
Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за одобряване на списък
Коментари Харесай

Русия утвърди списък на потенциално опасни породи кучета

Руският министър председател Дмитрий Медведев подписа декрет за одобрение на лист с евентуално рискови кучета. Документът бе оповестен на уеб страницата на кабинета.
Списъкът включва 12 породи кучета и техните мелези, притежаващи генетично избрани качества като експанзия и мощ и представляващи евентуална заплаха за хората, оповестяват РИА Новости и БГНЕС.
Между рисковите породи са акбаш, бразилски булдог, булдог, бендог, всички породи, които са хибридни кръстоски с вълци, булмастиф, питбул и кавказка овчарка.
Отбелязва се, че описът е формиран, като са взети поради предложенията на Съюза на публичните кучешки организации: Руската киноложка федерация, публичната организация „ Съюз на киноложките организации на Русия “, както и опита на други страни.
По-рано Министерството на вътрешните работи създаде лист на евентуално рискови кучета, чието разхождане без намордник и каишка е неразрешено на публични места.
От 1 януари 2020 година влиза в действие параграф 6 от член 13 от федералния закон, съгласно който разхождането на евентуално рискови кучета без намордник и каишка е неразрешено, без значение от мястото на разходката, като се изключи случаите, когато такива кучета са на оградената територия на техния притежател. В този случай за наличието на евентуално рисково куче би трябвало да се сложи сигнален знак на входа на парцела.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР