Руският посланик във Вашингтон, Анатолий Антонов, каза, че САЩ са

...
Руският посланик във Вашингтон, Анатолий Антонов, каза, че САЩ са
Коментари Харесай

Напрежение между Москва и Вашингтон: САЩ отказаха на руски представители участие във форум в Сиатъл

Руският дипломат във Вашингтон, Анатолий Антонов, сподели, че Съединени американски щати са отказали входни визи на някои съветски представители, които са възнамерявали да пътуват до Сиатъл за присъединяване в срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Входни визи за чиновници на няколко министерства и държавни ведомства не бяха издадени ", сподели Антонов и упрекна Съединени американски щати в дискриминация на съветската делегация и политизиране на срещата.

„ Отбелязваме безусловно неприемливите дейности на Вашингтон като сегашен ръководител на тази авторитетна многостранна платформа в границите на провеждащия се в Сиатъл трети кръг от прояви на високопоставени длъжностни лица във форума. Освен политизирането на полемиките посредством слагане на дневен ред на странични въпроси Съединени американски щати още веднъж по най-груб метод злоупотребяват със статута си на страна хазаин, като дискриминират съветското присъединяване. Не бяха издадени визи по едно и също време на представители на няколко министерства и ведомства. Освен това означаваме възходящи случаи на отвод на опцията (руски представители) да се включат в основни съвещания по видеовръзка ", сподели съветският посланик, представен от ТАСС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР