Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова трябва да се яви

...
Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова трябва да се яви
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова трябва да се яви в МВнР за случая Грозев

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова би трябвало да се яви във външното министерство . Тя беше извикана откакто стана ясно, че българският проверяващ публицист Христо Грозев е в листата за федерално търсене от Русия и се чака от нея да даде повече информация по случая, напомня Българска национална телевизия.

Самият Грозев изясни пред медията, че няма информация какви са обвиняванията против него. Той сподели, че чака поддръжка от българската страна, тъй като се притеснява за своята сигурност и за тази на фамилията си.

Какво се знае досега? 



Досега помощ са му предложили 4 други страни.

От президентството оповестиха, че българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните изявления и са подхванати ограничения за гарантиране на неговата сигурност, в това число посредством съдействие с партньорските служби.

Както ви съобщихме и по-рано от Министерство на външните работи прецизираха, че на срещата ще бъде разисквана забраната за проучване на български език в окупираните региони на Украйна от Руската федерация, свалянето на портрети на български исторически персони, както и оповестеното федерално търсене на българския проверяващ публицист Христо Грозев от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация.

Ето и какви бяха п олитическите реакции у нас по отношение на търсения от Русия български журналист Христо Грозев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР