Руският посланик Елеонора Митрофанова отправи провокативно послание по случай Трети

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова отправи провокативно послание по случай Трети
Коментари Харесай

Митрофанова сравни войната в Украйна с освобождението на България

Руският дипломат Елеонора Митрофанова насочи провокативно обръщение по случай Трети март, като реши да съпостави Руско-турската война от 1877-1878 година с войната, която Кремъл стартира на 24 февруари против Украйна. 

Митрофанова се обърна към " приятелите на Русия в България " при започване на клипа, с който би трябвало да насочи привет за националния празник на страната. 

В ретроспективата за освобождението на България тя декларира, че " походът оттатък Дунав получава мощна поддръжка от цялото общество, а присъединяване в него се преглежда като значима задача за избавление от османския терор на православните братя и сестри " и прибавя: " Мнозинството от моите съотечественици възприемат събитията в Украйна също по този начин, както и преди 144 години ". 

Елеонора Митрофанова назовава ръководството на Володимир Зеленски " нацисткия киевски режим, който безсистемно убива цивилното население в продължение на 8 години ". 

Тя упреква западните страни за това, че " вместо да чуят жителите на Донецката и Луганската национални републики... продължиха да въоръжават фашистките украински групировки, като в действителност ги подстрекаваха на решителни дейности против мирното население на Донбас ". 

Митрофанова оправдава бомбардировките над Киев, Харков, Херсон и други с това, че се води " специфична военна интервенция по демилитаризация и денацификация на незаконната киевска власт ". 

Малко преди да разгласява посланието си, тя даде изявление за " Россия 24 ", в което разгласи, че имало " огромна поддръжка за Русия " измежду популацията в България, само че държавното управление е " безусловно проамериканско ". 

" Затова не е елементарно да се работи. Ситуацията не е лесна и ще става още по-сложна ", споделя още тя.  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР