Руският посланик Елеонора Митрофанова определи като “голяма и абсолютна провокация

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова определи като “голяма и абсолютна провокация
Коментари Харесай

“Голяма провокация”. Митрофанова недоволна от присъствието на украинския патриарх в София

Руският дипломат Елеонора Митрофанова дефинира като “голяма и безспорна провокация ” към Русия наличието украинския патриарх Епифаний на опелото и погребението на патриарх Неофит.

То приказва през днешния ден пред публицисти край храм-паметника “Александър Невски ”, преди да се поклони пред тленните остатъци на българския нравствен водач. Руският патриарх не участва, само че не наличието на украинския е причина за това, а че преди всичко никой само че го поканил, по нейните думи.

Според нея наличието на украинския патриарх поражда напрежение.

" Голяма провокация е наличието на украинския патриарх и във връзка с българската черква, тъй като тази черква (украинската, бел. ред.) не е приета от българската и считам, че това е безспорна провокация ", каза Митрофанова. 

" Ние доста скърбим, това е огромна загуба. Патриарх Неофит беше същински духовник, огромен другар на Русия и нашата черква скърби дружно с България и с българския народ, сподели още Митрофанова. - Руският патриарх няма да участва на погребението.

Първо - никой не го е поканил, второ - нашият патриарх се среща със сръбския. Имат взаимни мероприятия в Москва. Ще има представител на съветския патриарх. Митрополит Карсунски и Запоадноевропейски Нестор. Той към този момент е тук. ”
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР