Руският политик и депутат от Държавната дума Алексей Журавльов призовава

...
Руският политик и депутат от Държавната дума Алексей Журавльов призовава
Коментари Харесай

Руски депутат поиска убийството на германската външна министърка

Руският политик и народен представител от Държавната дума Алексей Журавльов приканва за убийството на немската външна министърка Аналена Бербок в предаване на съветската държавна телевизия.

„ Не го разбирам: Бербок се разхожда из Харков. Нима не знаем къде е тя? “, попита Журавльов в яростно послание в предаването " 60 минути ". " Нима нямаме такива високоточни оръжия? "

Крайнолевият националист, Журавльов е считан за последовател на съветския президент Владимир Путин. Това не е първият случай, в който хардлайнерът приканва за ликвидиране на западни жители. Още през август 2022 година той прикани за целенасочени офанзиви против западни публицисти, които отразяват войната в Украйна.

Няколко дни по-рано основният съветски пропагандист Владимир Соловьов прикани за предпазен нуклеарен удар против Запада - в последна сметка специалист от токшоуто му опонира гневно. Радикалните изстъпления по съветската държавна телевизия още веднъж демонстрират на първо място едно: нападателната война на Путин против Украйна не върви по проект за Русия.

Междувременно Бербок увери Украйна в трайната си поддръжка против съветската инвазия.

„ Ще бъдем на ваша страна, до момента в който имате потребност от нас “, съобщи тя след няколкочасово посещаване в разкъсвания от войната източен украински град Харков, покрай съветската граница. " Ще дадем всичко от себе си, с цел да могат децата в Харков, Мариупол, Киев още веднъж да повярват в положителното си бъдеще. "

По време на визитата, което в началото беше защитавано в загадка от съображения за сигурност, Бербок беше съпроводен от украинския външен министър Дмитрий Кулеба и украинския дипломат в Германия Олексий Макеев. Тя е първият член на немския кабинет, който пътува до Източна Украйна от началото на съветската война. Град Харков, с население над един милион души, се намира единствено на 30 километра от съветската граница и от февруари насам неведнъж е обстрелван от съветската артилерия. Почти всеки ден, в това число и по време на визитата на Бербок, в града е обявявана въздушна паника.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР