Руският петролен гигант Лукойл призова за незабавно прекратяване на сраженията

...
Руският петролен гигант Лукойл призова за незабавно прекратяване на сраженията
Коментари Харесай

Лукойл vs. Путин: Петролният гигант поиска войната незабавно да спре |

Руският петролен колос " Лукойл " прикани за неотложно преустановяване на сраженията в Украйна и стана една от първите огромни компании в страната, които се оповестиха против нашествието на Москва.

Управителният съвет " показва своята угриженост по отношение на продължаващите трагични събития в Украйна и най-дълбокото си състрадание към всички наранени от тази покруса ", се споделя в изказване на компанията.

" Ние се разгласяваме за незабавното преустановяване на въоръжения спор и изцяло поддържаме разрешаването му посредством преговорния развой и с дипломатически средства ", се добавя в мнението на концерна.

Заради войната, която бе стартирана от съветския президент Владимир Путин, локалният бизнес тежко страда. В резултат на въведените досега наказания, рублата се срина, а Московската фондова борса беше затворена за няколко дни. Русия е на ръба на най-тежката икономическа рецесия от десетилетия.

Изявлението на Лукойл е измежду първите сходни изказвания от огромна компания в страната.

Концернът съобщи, че ще продължи да поставя старания за " обезпечаване на надеждни енергийни доставки за потребителите по целия свят " и че е " зает с укрепването на мира, интернационалните връзки и филантропичните връзки ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР