Руският патриарх Кирил смята, че появата на законопроекта за домашното

...
Руският патриарх Кирил смята, че появата на законопроекта за домашното
Коментари Харесай

Руският патриарх за домашното насилие - като патриот за Истанбулската конвенция

Руският патриарх Кирил счита, че появяването на законопроекта за домашното принуждение е поради модата от Запад. Самото разбиране " домашно принуждение " е нещо, взаимствано от чужбина. Приемането на съответните закони в непознатите страни, очевидно основава в съзнанието на нашите законодатели някаква взаимозависимост от тези чуждестранни нововъведения, предпочитание да се приведат нашите съветски закони в сходство с това, което съществува в другите страни. " Това сподели той в изявление за ТВ  " Россия 1 ".
Според патриарха всяка интервенция извън в фамилните връзки носи доста огромни негативни последствия.
" И в руско време минахме през нещо сходно. Имаше разнообразни комитети, партийни организации, активноот присъединяване на кварталния. Но дали тези всички добре проведени начинания помагаха да се възвърне любовта в фамилията? Той допуска, че благодарение на " полицая, благодарение на публични деятели не е допустимо да се възвърне любовта сред съпрузите ", по тази причина " коренът на казуса не е отвън, а вътре, в същата сфера, с която се занимава Църквата " и една от дилемите на църквата е " да закрепи любовта в човешкото сърце, без значение дали е женен или не, цитира Интерфакс позицията на главата на Руската православна черква.
" В умозаключение патриархът приканва да се случи физическо принуждение в семейство, където хората са привикнали да се отдават един на различен, да живеят с ползите на другия и начене това " изцяло невероятно. " При това патриархът изрече мнение, че с цел да обичаш различен би трябвало да нещо да даваш.
" Няма обич без жертва, е, жертва е прекомерно мощна дума, няма обич без предоставяне. Ако брачният партньор не дава нищо на дамата, няма обич. Ако дамата нищо не дава на брачна половинка, също няма обич ", счита патриархът.
Припомняме, че законопроектът за профилактиката на домашното принуждение в Русия допускат наставления за отбрана и ограничавания за общуването на насилника с жертвата. Документът провокира разнообразни реакции от страна на адвокати и правозащитници, а също и измежду вярващите. В частност, Рускат православна черква прикани законопроектът да бъде отритнат. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР