Руският патриарх Кирил ще посети България през март във връзка

...
Руският патриарх Кирил ще посети България през март във връзка
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил идва у нас за Трети март

Руският патриарх Кирил ще посети България през март по отношение на честванията на 140-ата годишнина от Освобождението. Това споделя посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров.
След като се разбра, че посещаване на Владимир Путин във връзка Трети март няма да е допустимо поради акцията за президентските избори в Русия, Макаров изясни, че до момента в който не се видят резултатите от вота, е невероятно да се вършат проекти за идна аудиенция, споделя още той пред " 24 часа ".

В изявлението Макаров показва, че Москва не преглежда България като опасност за националната си сигурност поради присъединяване на страната в НАТО.

" И вие можете колкото желаете да търсите България в листата на закани (посочен в тактиката за националната сигурност на Русия - бел. ред.), да спекулирате с догатки, само че няма да намерите там името на вашата страна. Просто тъй като никой не я счита за опасност ", споделя дипломатът и прибавя, че е различен въпросът " по какъв начин вашите политици гледат на страната ни ".

По отношение на опцията за българско присъединяване в огромните газови планове Макаров споделя, че страната му резервира настройка за възобновяване на разговора с Европейски Съюз за енергетиката. Според него е належащо да се приказва за създаване на втора тръба на " Турски поток " към потребителите в Югоизточна Европа. " Всички разновидности на включване на България в този план ще могат да се преглеждат,само в случай че имат съответни позволения и " стоманобетонни ", както сподели нашият президент, гаранции от страна на Европейска комисия. Същото се отнася и до плана на газовия хъб " Балкан ", споделя посланикът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР