Руският патриарх Кирил ще назначи нов предстоятел на храм Св.

...
Руският патриарх Кирил ще назначи нов предстоятел на храм Св.
Коментари Харесай

Руският патриарх изпраща нов предстоятел за Руската църква в София

Руският патриарх Кирил ще назначи нов предстоятел на храм „ Св. Николай ” в София, с цел да бъдат отворени вратите на съветското подворие допустимо най-скоро.


" Предстоятелят на Руската православна черква е уведомил българския патриарх Неофит, че Светият синод на Московската патриаршия скоро ще назначи нов предстоятел, с цел да бъдат отворени вратите на храм. „ Св. Николай ” допустимо най-скоро ”. Това се споделя в публична позицията на Руската черква. Московският патриарх Кирил показва убеденост, че политическите сили, „ зад които стои врагът на човешкия жанр ”, няма да съумеят да разрушат вековните връзки на обич и приятелство в Христос, които са в основата на съдействието на Руската и Българската православни църкви.

Според съветския патриарх Кирил " дейностите на българските държавни органи са вражески и неправдив акт във връзка с подворието на Руската православна черква ".

Решението на патриарх Кирил идва единствено ден смед като Светият Синод на Българската православна черква " изрази вяра – храмът да бъде отворен в най-скоро време ". В известието от Светия синод се споделяше, че " откриването на храма не е от компетенциите и пълномощията на БПЦ-БП “. По време на съвещанието на Светия синод собствеността на църквата не бе обсъждана, " тъй като тя не е в пълномощията на Светия Синод ".

БГНЕС напомня, че на 21 септември българските управляващи изгониха от страната ни предстоятеля на Руската православна черква в София архимандрит Васиан /Змеев/. На идващия ден храмът беше затворен. Патриарх Неофит назначи свещеници от София, които да поемат обгрижването на храма. Но, това не стана, тъй като няма кой да отвори Руската черква. Прокуратурата разпореди на ДАНС да ревизира собствеността и правото на прилагане на храма. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР