Руският патриарх Кирил отслужи коледна литургия тази нощ в катедралния

...
Руският патриарх Кирил отслужи коледна литургия тази нощ в катедралния
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил отслужи коледна литургия в Москва

Руският патриарх Кирил отслужи коледна литургия тази нощ в катедралния храм " Христос Спасител " в Москва в наличието на няколко хиляди души, осведоми Риа Новости.

Преди началото на литургията той пожела на съвременниците си в епохата на напредъка да обединят силата на разсъдъка с добротата и справедливостта.

На службата участва премиера Дмитрий Медведев дружно със брачната половинка си Светлана, заобиколени от ученици на неделни учебни заведения.
 Москва съветски патриарх Коледа БГНЕС
Президентът Владимир Путин посрещна Коледа в Санкт Петербург, където участва на празничната литургия в Спасо-Преображенската катедрала. Той съобщи на катедралата икона на Богородица " Тихвинска " и в отговор получи от настоятеля икона на Казанската Богородица.-->

По-късно през днешния ден телевизия " Росия 1 " ще излъчи обичайното коледно изявление на патриарха. Той ще посети някое от обществените институции на съветската столица, ще поздрави децата, поканени за коледната елха в катедралата " Христос Спасител ", и оттова ще се свърже по телемост с космонавтите на Международната галактическа станция.

Коледа през днешния ден по юлианския календар с изключение на Руската честват Ерусалимската, Полската, Грузинската, Сръбската православни църкви и атонските манастири.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР