Руският патриарх Кирил издаде заповед всички служби в Московска епархия

...
Руският патриарх Кирил издаде заповед всички служби в Московска епархия
Коментари Харесай

И Руският патриарх призова за църковни служби без миряни

Руският патриарх Кирил издаде заповед всички служби в Московска епархия за Страстната седмица и Пасха да бъдат отслужвани без наличието на миряни.
" През последните седмици първопрестолният град и Московска област беше обзет от тежка болест, погубваща здравето и отнемаща живота на хората. Лекарите, които подхващат доста старания за победа над заболяването, подчертаваха и акцентират, че главното средство против нейното разпространяване, и в следствие гибелта и тежките последици за здравето на голям брой хора, е " обществената изолираност ", т.е. неотлъчното престояване в своите домове. В тези условия, грижейки се за живота и здравето на хората, Светейшият патриарх на Москва и цяла Русия Кирил с болежка в сърцето прикани православните християни, изпълнявайки предписанията на санитарните управляващи, да се въздържат от посещаване на храмовете и да останат в своите жилища, извършвайки домашна молитва и да следят богослуженията по малкия екран ", се споделя в посланието на патриарх Кирил до клира на епархията. Преди два дни Московска патриаршия разпореди всички монаси и монахини в манастирите в съветската столица да бъдат изследвани за коронавирусна зараза.
НА ЖИВО: За първи път Великденската меса без вярващи в базиликата " Св. Петър " (ВИДЕО)
Общо в Москва има петнадесет мъжки и осемнадесет женски манастира, в които живеят към две хиляди монаси и монахини, в това число послушниците.
В съветската столица зразените от коронавиру са над 10000 души, а умрелите 58. Всеки ден в Москва се заразяват над 1000 души., Интерфекс и Двери
Бойко Борисов: Изпуснем ли тази болест и този пик, ще дойдат хладилните камиони
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР