Руският парламент приключи приемането на закон в сряда, който оттегля

...
Руският парламент приключи приемането на закон в сряда, който оттегля
Коментари Харесай

Руският парламент одобри оттеглянето на Москва от Договора за забрана на ядрените опити

Руският парламент завърши приемането на закон в сряда, който отдръпва ратификацията от Москва на световния контракт за възбрана на нуклеарните опити, предава Ройтерс.

Горната камара, Съветът на федерацията, утвърди закона със 156 гласа против нула срещу, откакто долната камара, Думата, също го одобри единомислещо. Сега той отива при президента Владимир Путин за автограф.

Путин прикани законодателите по-рано този месец да създадат смяната, с цел да " отразят " позицията на Съединените щати, които подписаха, само че в никакъв случай не ратифицираха Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (ДВЗЯО).

Русия споделя, че няма да възобнови нуклеарните опити, в случай че Вашингтон не го направи, само че специалистите по надзор на въоръженията са загрижени, че може Москва да се доближава към тест, който Западът би възприел като заплашителна ескалация в подтекста на войната в Украйна.

Украйна упрекна Русия в усилване на " нуклеарното изнудване ".

Въпреки че в никакъв случай не е влизал публично в действие, ДВЗЯО трансформира нуклеарните опити в табу - нито една страна с изключение на Северна Корея не е правила опит, включващ нуклеарна детонация през този век.

Експертите по контрола на оръжията споделят, че нуклеарен опит от Русия или Съединените щати може да провокира нова конкуренция във въоръжаването в миг на остро интернационално напрежение, с вилнеещи войни в Украйна и Близкия изток. Те споделят, че в случай че една страна тества, другата евентуално ще направи същото и други като Китай, Индия и Пакистан могат да ги последват.

Си Ен Ен разгласява сателитни изображения предишния месец, показващи, че Русия, Съединените щати и Китай са построили нови уреди на своите нуклеарни тестови площадки през последните години.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати съобщи предходната седмица, че е направило химическа детонация на своя нуклеарен полигон в Невада, " с цел да усъвършенства способността на Съединените щати да откриват нуклеарни детонации с ниска мощ по света ".

Говорейки пред съветски депутати преди гласуването в сряда, заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков сподели, че гърмежът в Невада е " безспорно политически сигнал ".

" Както сподели нашият президент, би трябвало да сме нащрек и в случай че Съединените щати се придвижат към началото на нуклеарни опити, ние ще би трябвало да отговорим по същия метод ", сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР