Руският оръжеен концерн Калашников създаде нов десантен автомат

...
Руският оръжеен концерн  Калашников  създаде нов десантен автомат
Коментари Харесай

Калашников прави нов автомат по стандарти на НАТО

Руският оръжеен тръст " Калашников " сътвори нов десантен автомат АК-19, употребяващ патрони по общоприет за НАТО диаметър.

Щурмовото стрелково оръжие АК-19 ще бъде показано за първи път на форума " Армия-2020 ", " оповестиха за РИА Новости от пресслужбата на компанията.

Според видеото, оповестено на Telegram-канала на концерна, новият десантен автомат е основан на модела АК-12 с диаметър на патроните по стандарта на НАТО 5,56 милиметра (5.56×45 мм -.223 Remington).
 Новият автомат Калашников печели пазари с патрони по стандарт на НАТО
Новият автомат Калашников печели пазари с патрони по стандарт на НАТО

Производителят на АК-308 залага на печеливш бизнес модел

Отбелязва се, че главните му характерности са лек телескопичен приклад с усъвършенствана ергономичност, нов мерник и шлицов пламоугасител и с опция за бързо монтиране на заглушител.

Десантната карабина АК-12 с диаметър 5,45 мм е създадена като част от програмата " Ратник " като детайл от нов комплекс съоръжение на съветските военни и е пусната в употреба в края на 2018 година. Той е позициониран като нова платформа, въз основата на която се възнамерява да се създават оръжия от разнообразни калибри и за разнообразни цели - военни и цивилен. Например версията на АК-12 за гражданския пазар се назовава AK TR3.
 Американската войска сменя калибъра на патроните поради съветски бронежилетки
Американската войска сменя калибъра на патроните поради съветски бронежилетки

Разработват се патрони с диаметър 6,8 мм, патроните 5,56 мм не могат да ги пробият

Форумът за новостите в съветската оръжейна индустрия - " Армия 2020 " ще се организира от 23 до 29 август в парк " Патриот " край Москва.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР