Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза ще бъде изправен пред дълго и

...
Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза ще бъде изправен пред дълго и
Коментари Харесай

Обжалването на присъдата на Владимир Кара-Мурза ще се състои в Москва

Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза ще бъде изправен пред дълго и мъчно прекачване от  в Сибир до съда в Москва , където ще се апелира. Това оповестяват от Reuters по информация на неговия юрист Мария Ейсмонт.

Условията на прехвърлянето ще се равняват на изтезание за Кара-Мурза, който страда от съществено нервно заболяване, уточни още Ейсмонт.

Транспортът през огромни дистанции на наказаните в Русия нормално се прави посредством поредност от железопътни пътувания със спирки в пандизите по пътя. Мария Ейсмонт счита, че прехвърлянето на Кара-Мурза от Омск в Москва евентуално ще отнеме най-малко три седмици. През това време той няма да има контакт със фамилията или юристите си.

Върховният съд е разпоредил Кара-Мурза да бъде доведен в Москва, защото делото му включва държавни секрети и не може да бъде разисквано посредством видеовръзка от сибирския затвор, показват съветските медии.

Припомняме, Кара-Мурза, който има съветско и, осъди войната на Русия в Украйна и лобира за западни наказания против Москва. Точно преди година той беше наказан при, както го дефинира той, демонстративен развой.
 Кара-Мурза живее в заплаха след гибелта на Навални, споделя брачната половинка му
Кара-Мурза живее в заплаха след гибелта на Навални, споделя брачната половинка му

Тя сподели, че брачният партньор й е държан в дребна килия с размери към шест квадратни метра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР