Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза е преместен от наказателна колония в

...
Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза е преместен от наказателна колония в
Коментари Харесай

Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза вече не е в наказателна колония в Сибир

Руският опозиционер Владимир Кара-Мурза е изместен от наказателна колония в Сибир, където беше затворен през септември . За това сигнализира брачната половинка му Евгения, оповестява Ройтерс. Тя показва, че няма никаква информация къде е отведен той.

Владимир Кара-Мурза прекара последните четири месеца в колонията ИК-6 в Омск със непоколебим режим.

Осъдените пандизчии могат да изчезнат за дълги интервали, до момента в който се трансферират с трен и затворнически вагон сред отдалечени точки на съветската наказателна система. През декември фамилията и юристите на опозиционния водач изгубиха контакт с него за близо три седмици, до момента в който той беше изместен в наказателна колония в Арктика.

Кара-Мурза беше наказан на предишния април за държавна измяна и разпространяване на " подправена информация " за войната на Русия в Украйна . Той е един от дребното видни опозиционери, които останаха в Русия и продължиха да подлагат на критика президента Владимир Путин след нахлуването му в Украйна през февруари 2022 година

Изчезването на Кара-Мурза съответствува с днешното на Европейски Съюз, като под наказания попаднаха прокурор от Москва, Головинския регион, Олег Алипов, съдиите от Московския градски съд и Барманския съд Людмила Смолкин и Валентин Левашов. Те бяха включени в санкционния лист по отношение на преследването на политика Владимир Кара-Мурза, наказан на 25 години затвор по дело за протест . Властите на Европейски Съюз споделиха, че трима членове на листата са виновни за тежки нарушавания на човешките права в Русия, в това число случайни арести и арестувания.
 Заточиха съветския опозиционер Владимир Кара-Мурза в Сибир
Заточиха съветския опозиционер Владимир Кара-Мурза в Сибир

Той излежава присъда от 25 години затвор за държавна измяна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР