Руският опозиционен политик Алексей Навални - изявен критик на президента

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални - изявен критик на президента
Коментари Харесай

Алексей Навални е починал в затвора

Руският опозиционен политик Алексей Навални - изявен критик на президента Владимир Путин - е умрял, заяви Агенция Франс Прес. 47-годишният деятел излежаваше 19-годишна присъда за „ екстремизъм “ в отдалечена наказателна колония при доста сложни условия. Новината за гибелта на опозиционния лидер бе съобщена днес от ръководството на пандиза в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг, където той излежаваше присъдата си, съобщи Ройтерс. 

" На 16 февруари 2024 година в поправителната колония № 3 наказаният Навални А. А. се почувствал зле след разходка, съвсем незабавно изгубил схващане. Веднага пристигнали медицински служащи от институцията и бил извикан екип за незабавна здравна помощ ", се споделя в известие на уеб страницата на руската Федерална работа за осъществяване на наказванията на Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг, съобщи ТАСС. " Всички нужни реанимационни ограничения бяха извършени, само че не дадоха позитивен резултат. Лекарите от незабавна помощ установяваха гибелта на наказания. Причините за гибелта се откриват ", заяви Федералната работа за осъществяване на наказванията, представена от Българска телеграфна агенция.

Навални беше изместен в този нов център за задържане, ситуиран в Ямало-Ненеция, в края на декември, в края на дълъг трансфер, по време на който роднините му не бяха получили никакви вести, предизвиквайки страхове в чужбина. Неговите поддръжници тогава увериха, че съветските управляващи се стремят да го изолират още повече в навечерието на президентските избори през март, след които успеха на Владимир Путин изглеждаше сигурна, написа " Фигаро ". В началото на февруари Навални призова руснаците да не гласоподават за Путин на президентските избори, планувани за 15-17 март, без да посочи кандидата, който би подкрепил.

В началото на януари Алексей Навални обяви в обществените мрежи, че е получил „ седем дни изолираност “, тъй като не се е легитимирал вярно. Мярката била взета незабавно откакто той „ излязъл от карантина “, чиято дата той не посочи. 

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР