Руският опозиционен лидер Алексей Навални е признат за виновен по

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални е признат за виновен по
Коментари Харесай

Алексей Навални e осъден на 9 г. затвор по второ дело

Руският опозиционен водач Алексей Навални е приет за отговорен по второ дело, което беше формирано против него, до момента в който излежава 2,5-годишна присъда. 

Към това наказване ще бъдат добавени още 9 години отнемане от независимост с решение на Лефортовския съд на Москва. Прокуратурата изиска 13 години затвор по процеса. 

Навални беше упрекнат за засегнатост против боен деец и за хипотетично шикалкавене поради получени дарения от неговия Фонд за битка с корупцията. 

Целият развой се гледаше в постройката на пандиза, в който Навални лежи от началото на 2021 година, а публицисти бяха допускани единствено в зали, от които можеха да наблюдават делото през монитори. В последния ден на изговаряне на присъдата не бяха позволени каквито и да е външни лица в помещението, в което арбитър Маргарита Конова прочита решението си. 

Журналистите от " Медиазона ", които отразяват присъдата, показват, че поради механически проблеми и " невероятната скорост ", с която съдията чете, думите ѝ едвам се схващат в залата, в която се намират репортерите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР