Руският омбудсман Татяна Москалкова предупреди гражданите да не участват в

...
Руският омбудсман Татяна Москалкова предупреди гражданите да не участват в
Коментари Харесай

Руският омбудсман зове опозиционери да се въздържат от протест в защита на Навални

Руският омбудсман Татяна Москалкова предизвести жителите да не вземат участие в манифестации в отбрана на на 31 януари, съобщи ТАСС. " Моля ви да не нарушавате закона, като присъствате на противозаконни обществени манифестации и да зачитате правата на другите жители, измежду които и тези, които извършват задължението си да опазват публичния ред и да поддържат законността ", оповестиха от пресслужбата на Москалкова в събота. " Свободата на словото и правото на обществени манифестации могат да бъдат приложени единствено в сходство със закона. "

" Всеки жител, който желае най-хубавото за себе си, своите близки, страната и обществото, схваща, че няма права без отговорности. В момента нашето обвързване е да подсигуряваме с нашите дейности пандемията от ковид да завърши допустимо най-скоро ", се споделя още в изказването.
 Навални остава в ареста
Навални остава в ареста

Решението е взето преди чуване идващия месец

Комисарят по правата на индивида също по този начин се обърна към държавното управление и органите на реда с молба да защитят малолетните лица от провокации и да се работи в сходство със закона.

Поддръжниците на арестувания Алексей Навални обаче приканват жителите да излязат на улицата на 31 януари в негова поддръжка. Московската полиция към този момент предизвести да се не взе участие в неразрешени митинги. Главната дирекция на съветското вътрешно министерство в Москва означи, че опитите за осъществяване и всевъзможни провокативни дейности на участниците ще бъдат предотвратени неотложно.

Епидемиологичната обстановка в Москва се усъвършенства през последните няколко седмици, само че към момента съществуват няколко ограничаващи ограничения за COVID-19, а точно възбрана за осъществяване на всеобщи обществени събития.

Припомняме, че братът на Алексей Навални - Олег , както и юристката от Фонда за битка с корупцията Любов Собол остават под Същата мярка е наложена на всички арестувани поради митингите от 23 януари . Сред тях е участничката в групата " Pussy Riot " Мария Алехина.

Домашният арест е най-строгата мярка, която може да бъде наложена при такова обвиняване. Всички арестувани, на които тя е наложена, ще носят електронни гривни.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ареста на Навални. Въпросът ще бъде прегледан на неофициално съвещание, планувано за 3 февруари. Обсъжданията ще преминат при закрити порти . Официалната тематика е опитът за отравяне на Навални през август 2020 г.се чака някои членове на Съвета за сигурност да обиден и сегашната обстановка с политика.

Неформалният статут на съвещанието допуска, че всеки член на Съвета за сигурност може да се изрича и да оферират тематики за разискване, а Русия не може да попречи на това.
 G7: Навални да бъде освободен неотложно, без условия
G7: Навални да бъде освободен неотложно, без условия

Загриженост за арестите на хиляди мирни стачкуващи...

На 18 януари Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани съветските управляващи неотложно да освободят Навални, който беше арестуван на летище " Шереметиево ", минути откакто се завърна от Германия. В продължение на пет месеца той се лекуваше от отравяне с бойното вещество " новичок ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР