Руският олигарх Олег Дерипаска заяви, че войната в Украйна няма

...
Руският олигарх Олег Дерипаска заяви, че войната в Украйна няма
Коментари Харесай

Кога спира войната в Украйна?: Руският олигарх Дерипаска с изненадваща прогноза

Руският олигарх Олег Дерипаска съобщи, че войната в Украйна няма да спре до пролетта на идната година. Край на войната в Украйна „ не може да се чака “ преди май 2025 година, написа Дерипаска в канала си в Telegram.

Той разяснява срещата в Давос, като съобщи, че американската страна ще бъде показана „ на високо равнище “. С държавния секретар Антъни Блинкен и съветника по националната сигурност Джейк Съливан.

„ Няма да има градивен диалог за обстановката в Украйна обаче, тъй като няма съветска делегация “, предвижда Дерипаска.

Той е на 54-то място в класацията на съветските предприемачи, като положението му е 2,5 милиарда $, пресмята Forbes.

Миналата есен, обсъждайки спора сред Русия и Украйна в изявление за Financial Times той призна, че не вижда причина „ за какво той да не бъде спрян и от двете страни “.

Той укори политиците, че вместо да се пробват да спрат „ кървавия безпорядък “, подклаждат спорове и войни. „ Ракети летят, стотици хиляди хора умират и страдат “, сподели тогава предприемачът.

Олег Дерипаска избра да остане в Москва. Но там имаше опцията да разбере какво се случва когато не си мериш приказките. Дерипаска дефинира нашествието в Украйна като война, а това разбиране е неразрешено от Кремъл, който приказва за „ специфична интервенция “. Малко след тази вербална неточност един от хотелите на алуминиевия магнат Дерипаска беше иззет по решение на съветското правораздаване.

Руските олигарси в този момент са дискретни, само че започнаха въпреки всичко юридическа контраатака, което значи, че те към момента имат средства, с цел да си разрешат да заплащат за услугите на скъпи юристи.

Бивш сътрудник на ФБР призна, че е работил за съветския олигарх Олег Дерипаска, до момента в който е бил под глобите на Съединени американски щати. Чарлз Макгонигъл се е признал за отговорен в скрит план в подмяна на отпадане на други обвинявания от страна на прокуратурата, съобщи BBC.

Агент Чарлз Макгонигъл оглавяваше контраразузнавателния отдел на ФБР в Ню Йорк, преди да се пенсионира през 2018 година Твърди се обаче, че той е получил скрити заплащания от Дерипаска в подмяна на следствие на конкурентен предприемач и през 2019 година е лобирал несполучливо за анулация на глобите против Дерипаска.

55-годишният Макгонигал свидетелства пред федералния съд в Манхатън, че е работил за Дерипаска сред пролетта и есента на 2021 година, с цел да откри отрицателна информация за Владимир Потанин в опит да включи противника на Дерипаска в черния лист за наказания на Съединени американски щати.

Бившият сътрудник на ФБР е получил 17 500 $ за тази работа, които са били пренасочени от Русия през сметки в Кипър и Ню Джърси в опит да се прикрие източникът на заплащанията.

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР