Руският обстрел на детска болница в украинския град Мариупол е

...
Руският обстрел на детска болница в украинския град Мариупол е
Коментари Харесай

Франция: Руският обстрел на детска болница в Мариупол е нехуманно и грозно действие

Руският обстрел на детска болница в украинския град Мариупол е нечовешко и грозно деяние, съобщи представителят на френското държавно управление Габриел Атал, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Искам от името на френското държавно управление да кажа: съветският обстрел на детска болница в Мариупол е нещо нечовешко и грозно. Обект на офанзива станаха дами, деца и медици. Това е възмутително. Отново призоваваме за преустановяване на огъня ", сподели Атал по телевизия Ер Те Ел.

Трима души, измежду които едно дете, починаха при бомбардировката на лечебното заведение, в което има и родилно поделение. Най-малко 17 медици бяха ранени, споделиха през днешния ден локалните управляващи, отбелязва Франс прес.

Атал съобщи, че срещата на водачите на Европейския съюз през днешния ден и на следващия ден във Версай " ще се състои в точния миг ". " Искаме да стигнем по-далеч със глобите (срещу Русия) и желаеме да се подготвим за всички сюжети ", посочи френският представител.

Въпросът с участието на Украйна в Европейски Съюз не може да бъде решен от през днешния ден за на следващия ден, сподели френският държавен министър по европейските въпроси Клеман Бон. " Това ще отнеме време ", акцентира Бон, представен от Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР