Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза, че американските

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза, че американските
Коментари Харесай

Лавров: Твърденията на САЩ, че Северна Корея оказва военна помощ на Русия са слухове

Руският министър на външните работи Сергей Лавров сподели, че американските изказвания, че Москва получава военна помощ от Северна Корея са единствено " клюки ", предадоха през днешния ден Ройтерс и ТАСС.

Белият дом съобщи на 13 октомври, че неотдавна Северна Корея е направила доставки на оръжия в Русия и сподели, че това е обезпокоително развиване, което поражда подозрения за увеличение на военното съдействие сред страните.

Междувременно Ким Чен-ун изрази решимостта си да изпълни  споразуменията, подписани на срещата му на върха с Путин, когато се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров, заяви организация КЦТА, съобщи Ройтерс.

Миналия месец Ким предприе рядко пътешестване до Русия, по време на което предложения Путин в Пхенян и разискаха военното съдействие, в това число във връзка с сателитната стратегия на Северна Корея, както и войната в Украйна.

Ким и Лавров разискаха способи за усилване на съдействието за интензивно реагиране на районни и световни проблеми въз основа на " връзки на солидно политическо и стратегическо доверие ", а Лавров съобщи поздрави на Ким от Путин, заяви KЦТА.

Ким е заречен да " създаде постоянен, перспективен, огромен проект за връзките сред КНДР и Русия в новата епоха посредством добросъвестно осъществяване на споразуменията... и да продължи напред с идеята за създаване на мощна страна ", съобщи KЦТА.

Севернокорейската външна министърка Чое Сон-хюи и Лавров подписаха проект за продан през 2024-25 година, до момента в който организираха обособени диалози за следващи дейности във връзка със срещата на върха и изследване на опциите за по-тясно съдействие в региона на стопанската система, културата и напредналите науки и технологии, заяви KЦТА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР