Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че специалната военна

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че специалната военна
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Военната операция ще продължи, докато не постигне целите си - денацификация на Украйна

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че " специфичната военна интервенция ", подхваната от Москва, ще продължи до тогава, до момента в който не бъдат изпълнени набелязаните цели, измежду които очистване на " военната опасност " от Запада в конфликтния район.

" Въоръжените сили на Русия започнаха тази интервенция, с цел да защитят популацията на Донбас, както и да демилитаризират и денацифицират Украйна ", изясни Шойгу, представен от Интерфакс.

На първо място е да защитим Русия от военната опасност, която съставляват западните страни, които се пробват да въвлекат Украйна във война против нас, означи още военният министър.

Шойгу добави, че съветската войска не има намерение да окупира украинската територия, а само " да резервира здравето и живота на цивилните жители ", които по думите му са употребявани като " човешки щитове " от украинското държавно управление.

По думите му реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени миномети са ситуирани наоколо до жилищни здания, учебни заведения и детски градини.

Междувременно съветският министър на външните работи Сергей Лавров прикани Съединените щати да изтеглят нуклеарното си оръжие от Европа и да унищожат свързаната с него инфраструктура. В нуклеарната война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да стартира, уточни Лавров във видеообръщение към участниците в Конференцията по разоръжаването във Виена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР