Руският министър на финансите Антон Силуанов не изключи възможността Русия

...
Руският министър на финансите Антон Силуанов не изключи възможността Русия
Коментари Харесай

Русия готова да ограничи добива на петрол, но няма го продава на цени, определяни от Запада

Руският министър на финансите Антон Силуанов не изключи опцията Русия да ограничи производството на нефт. Той бе безапелационен, че решението РФ да не доставя нефт на цени, определяни от Запада, е кардинално.. Това заяви осведомителната организация ТАСС.

Ние няма да доставяме нефт по контракти, които ще показват ценови ограничавания, предлагани от западните страни. Това е изключено. Президентът на Руската федерация приказва за това, че Русия ще доставя нефт по съглашения, които ще таван на цените няма, разясни Силуанов.

По думите му може да се наложи някъде да се ограничи производството. Сега виждаме, че нашите компании, нашите петролни компании пренасочват своите линии за доставки от запад на изток, на юг, към други страни. Търсим нови консуматори на нефт и защото търсенето на нефт, съгласно прогнозите на организациите, ще пораства, тази обстановка значително ще зависи от динамичността на международната стопанска система, добави той.

Ще търсим други пазари, друга логистика. Може би ще бъде по-скъпо, сподели още съветският финансов министър.

Едновременно с това заместител министър-председател Александър Новак декларира в изявление за ТАСС, че поради дейностите на западните държавни управления петролни и газови компании към този момент изтеглят парите си от бранша под формата на дивиденти и не влагат в него.

Това значи, че след 5-10 години светът ще се сблъска с дефицит на енергийни запаси и нов кръг от рецесии, които ще обиден в най-голяма степен Европейския съюз.

" В рамките на пет до 10 години светът ще бъде изправен пред съществени проблеми, недостиг и нов кръг от рецесии. Европа ще бъде най-засегната ", добави той. Според него западните страни не се управляват от здрав стопански разсъдък, когато постановат спомагателни наказания и подхващат ограничения за контролиране на пазарите, а единствено флиртуват с гласоподавателите си.

Припомняме, че при започване на декември страните от Г-7 се договориха за таван на цената на съветския нефт от $60 $ за барел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР