Руският милиардер Роман Абрамович успя успешно да скрие в Турция

...
Руският милиардер Роман Абрамович успя успешно да скрие в Турция
Коментари Харесай

Абрамович се пресели на Босфора! Нае луксозно имение с огром...

Руският милиардер Роман Абрамович съумя сполучливо да скрие в Турция своите мега яхти след глобите, наложени поради войната в Украйна..

 Хюриет

До през днешния ден неговите яхти са закотвени в намерено море до курортите Фетие и Бодрум, защото не ги одобряват в турските пристанища, които са съсобственост на западни компании.  

 Хюриет

Въпреки това олигархът се усеща удобно в югоизточната ни съседка и в този момент даже се готви да заживее на Босфора. Днес турските медии оповестиха, че Абрамович е наел крайбрежното имение Фейаз Токар в регион Анадолухисаръ на Истанбул, за $50 хиляди на месец.

 

Имението е издигнато преди към 50 години и е една от най-новите здания на Босфора. Поради предпазения статут на протока ново строителство е съвсем невероятно в региона. Милиардерът е избрал мястото, тъй като то има и личен просторен пристан. Имотът е кръстен на някогашния си притежател Фейяз Токар. След неговата гибел брачната половинка му афишира имението за продажба през 2012 година за $30 милиона. Тогава след крепък пазарлък то е закупено за $25 милиона от Ахмет Окумуш, който е изтъкнат финансист в Съединени американски щати и прочут като „ Лудото момче на Уолстрийт “. 

 Хюриет

Не е загадка, че съветският милиардер Роман Абрамович желае да влага пари в Турция след началото на Украинско - Руската война. Твърди се, че олигархът е желал да купи имение в Босфора за себе си и фамилията си и е бил изключително заинтригуван от именията в крайбрежния азиатски регион Кандили. За да може да почувства по-добре ритъма на мегаполиса, за в този момент Абрамович е наел въпросното имение на Босфора.

 

Улви Йозджан, президент на Истанбулския клуб на брокерите на недвижими парцели (İSTEB), специалист по парцели към Босфора, изясни интереса на чужденците към недвижими парцели в Истанбул по следния метод: „ Руснаците вършат съществени покупки и наеми в Истанбул в последно време. Чухме доста, че Абрамович желае да купи имение в Босфора. Знаехме, че се пробва да купи място в Бейкоз, Кандили, само че не беше доказано. Това имение, където съветският предприемач Абрамович е наел в този момент, е на отлична локация и е доста добре поддържано. Пазарната наемна стойност на това имение е $50-60 хиляди.

 Хюриет

" Все по-често международни предприемачи и милиардери идват в Истанбул, с цел да купуват жилища. Те най-вече се интересуват от имения край Босфора или жилища в новостроящи се небостъргачи в европейската част на мегаполиса. 

 Хюриет

Хората от Близкия изток идват най-много в Истанбул, който те виждат като врата към Европа, с цел да получат поданство и паспорти. Техните желания са най-вече периферни новоразвиващи се региони от европейската част на града.

 Хюриет

Докато богатите араби избират комплекса EMAR, издигнат от едноименната арабска компания, която познават като марка. Руснаци и иранци пък се насочват най-вече към търговскота улица Багдад, в азиатската част на Истанбул ”, заключи Йозджан.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР