Руският космически кораб “Союз МС-22, който понастоящем е скачен с

...
Руският космически кораб “Союз МС-22, който понастоящем е скачен с
Коментари Харесай

АВАРИЯ: Руският пилотиран кораб Союз МС-22 претърпя сериозен теч!

Руският галактически транспортен съд “Союз МС-22 ”, който понастоящем е свързан с Международната галактическа станция, претърпя сериозна щета! На камерите на МКС бе установен теч, евентуално произхождащ от приборно-агрегатния отсек и евентуално става въпрос за амоняк. Не се знае дали корабът ще може да се завърне на Земята.

Повредата настъпи, до момента в който космонавтите Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин се приготвяха за провеждането на дълго отлагана “космическа разходка ”. Роскосмос, в характерен жанр, пази гробно безмълвие какво се случва горе, като галактическата организация е обявила само, че “разходката ” ще бъде анулирана “по механически аргументи ”.

По информация от Арс Текника, повредата на “Союз МС-22 ” не е заплашила по никакъв метод живота и здравето на астронавтите на МКС. Обаче не е ясно дали корабът ще може да върне на Земята екипажа си, състоящ се от космонавтите Прокопиев и Петелин, както и от техния американски сътрудник Франко Рубио. Също по този начин не е ясно дали течът не е замърсил външната повърхнина на Международната галактическа станция или някой от останалите скачени кораби с нея, в това число американският пилотиран транспортен съд “Крю Драгън ”.

Течът е траял повече от 3 часа.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР