Руският космически кораб Луна-25“ се разби на Луната, след като

...
Руският космически кораб Луна-25“ се разби на Луната, след като
Коментари Харесай

Руският космически кораб „Луна-25“ се разби на Луната

Руският галактически транспортен съд „ Луна-25 “ се разруши на Луната, откакто излезе отвън надзор, настояват публични лица, представени от Би Би Си.

Тя има за цел да даде нов подтик на галактическия бранш на страната

Безпилотният транспортен съд трябвало да се приземи меко на южния полюс на Луната, само че  се появили проблеми при кацането.

Това беше първата задача на Русия до Луната от съвсем 50 години.

Тя ще търси следи от вода

Космическият транспортен съд трябваше да кацне в понеделник, с цел да изследва част от Луната, която съгласно учените може да съдържа замръзнала вода и скъпоценни детайли.

Роскосмос, съветската държавна галактическа корпорация, съобщи в неделя сутринта, че е изгубила връзка с „ Луна-25 “ в ранния следобяд в събота.

Очаква се апаратът да кацне на лунната повърхнина на 21 август

„ Апаратът се реалокира в непредсказуема орбита и престана да съществува вследствие на конфликт с повърхността на Луната “, се споделя в изказване.

За кацането на южния полюс на Луната Русия се надпреварва с Индия, чийто галактически транспортен съд „ Чандраян-3 “ би трябвало да кацне там идната седмица.

Никоя страна не е кацала на южния полюс до момента, макар че и Съединени американски щати, и Китай са кацали меко на повърхността на Луната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР