Руският кораб-цистерна Владимир Русанов наскоро превози около 700 000 тона

...
Руският кораб-цистерна Владимир Русанов наскоро превози около 700 000 тона
Коментари Харесай

Пристанището в Тиендзин посрещна първата пратка втечнен природен газ по „Ледения път на коприната

Руският кораб-цистерна „ Владимир Русанов " неотдавна транспорти към 700 000 тона полутечен природен газ до терминала на Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC) в северния пристанищен град Тиендзин. За първи път маршрутът му бе през Арктическия кръг по „ Ледения път на коприната ", оповестява " Радио Китай ".

През последните години водачите на Китай и Русия по разнообразни мотиви загатваха за построяването на „ Леден път на коприната ", разработвайки арктически направления за корабоплаването. „ Владимир Русанов " е един от плодовете на първия широкомащабен план за енергийно съдействие сред двете страни „ Ямал " след предлагането на самодейността „ Един пояс, веднъж ". Той е най-големият план за създаване на съоръжения за полутечен природен газ и бе пуснат в деяние през 2017 година

Благодарение на сигурността и бързината, „ Леденият път на коприната " оказва помощ на плавателните съдове да избегнат опасността от пирати в Сомалия и Индийския океан и доста редуцира времето за пътешестване и транспортните разноски.

Според достоверни източници „ Владимир Русанов " е дошъл на пристанището в Тиендзин през Арктика и Беринговия пролив, като времето за пътешестване е било с 60% по-малко спрямо обичайния маршрут през Суецкия канал.

Очаква се „ Леденият път на коприната " да подтиква съдействието в енергийния бранш с Русия, което ще облекчи дефицита на природен газ в Китай в пиковите зимни месеци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР