Руският концерн Калашников ще произвежда електромобили. Поне такива са плановете

...
Руският концерн Калашников ще произвежда електромобили. Поне такива са плановете
Коментари Харесай

Калашников прави завой към производство на електромобили

Руският тръст " Калашников " ще създава електрически автомобили. Поне такива са проектите на новия му притежател, бившият заместник-министър на превоза в Русия Алан Лушников, който вече контролира 75% минус една акция от концерна, оповестява " Комерсант ". Цената на договорката се пази в загадка, само че по оценки на анализатори, цената на контролирания от Лушников дял е около 1 милиард рубли, като не изключват и да е под тази сумаисък заради дълговата тежест на компанията. Самият Лушников е удостоверил договорката пред " Комерсант " като е отбелязал, че е " от паричен темперамент ", само че също не е съобщил сума.

Преди това акциите принадлежаха на " Транскомплектхолдинг ", притежаван от Алексей Криворучко, който беше назначен за заместник-министър на защитата през юни 2018 година Алан Лушников удостовери договорката пред " Комерсант ". 

Както е известно " Калашников " е един от най-големите оръжейни производители в Русия. В последните години уголемява активността си с производство на прецизни оръжия, безпилотни летателни апарати и военни и цивилен лодки. А новият притежател декларира упоритости да развива портфолио от цивилен артикули, в това число електрически автомобили, написа " Комерсант ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР