Руският изтребител Су-30 превъзхожда всичките си западни аналози по маневреност

...
Руският изтребител Су-30 превъзхожда всичките си западни аналози по маневреност
Коментари Харесай

Military Watch: Су-30 превъзхожда всеки западен изтребител

Руският изтребител Су-30 превъзхожда всичките си западни аналози по маневреност и обхват на полета.

А бойните благоприятни условия на най-новата трансформация Су-30СМ2, като да вземем за пример 400-км обхват на пукотевица с ракети „въздух-въздух“, надвишават качествата на самолетите на НАТО над два пъти, написа американското издание Military Watch. При всички свои преимущества Су-30 може да се окаже последното „прераждане“ на именития Су-27, считат от изданието.

Най-новата трансформация Су-30СМ2, която таман стартира да постъпва във Военноморския флот и Въздушно-космическите сили на Русия, събира всичко най-хубаво от предходния многоцелеви Су-30 и първокласния изтребител Су-35. Двигателите с управляем вектор на тягата обезпечават свръхманевреността на самолета за отбягване на противников ракети, само че и му дават преимущество в непосредствен пердах. Версията СМ2 получи по-нова силова установка от Су-35 – с нараснала двигателна сила и повече изгодност, което се отразява позитивно на обсега на полет (който така и така не е малък), написа.

Су-30СМ2 е оборудван и с нови радари „Ирбис-Е“, също от Су-35. Не е изненадващо, че Су-30 е основата на изтребителния авиопарк на съветската войска с към 130 машини. И се възнамерява всички те да се модернизират до СМ2.

При това Су-30 може да се окаже последна трансформация на отличния Су-27, защото съветският военнопромишел комплекс минава към последващо потомство изтребители на платформи Су-57 и Су-75 Checkmate.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР