Руският главен прокурор Юрий Чайка щял да гостува на нашия

...
Руският главен прокурор Юрий Чайка щял да гостува на нашия
Коментари Харесай

Кулезич за закона „Магнитски“, който свърза Чайката и Цацата в океана на световното право

Руският основен прокурор Юрий Чайка щял да гостува на нашия основен прокурор Сотир Цацаров за цели три дни идната седмица, оповестиха медии. На формалната страница на Върховната касационна прокуратура към този момент такова известие не е оповестено. Но импровизирано източници от прокуратурата са удостоверили новината, съобщи Люба Кулезич.
Това е първото посещаване на повелителя на съветската прокуратура в страна от Европейския съюз и НАТО. В Щатите също не е гостувал. Там го водят за един от основните обвинени за намесата на Русия в изборите за американски президент. В редица европейски страни пък го считат за буен гонител на опозицията в Русия и за преследвач на свободното слово.

Двамата му сина са милиардери. Произходът на благосъстоянията им е горист и подозрителен. Чайка е измежду хората, свързани с преследването и гибелта на юриста Сергей Магнитски. Той заплати с живота си в съветски затвор своята борба с корупцията на най-високи равнища в Русия и даде име на световния антикорупционен закон „ Магнитски “, към който се обърна за отбрана прогоненият след умишления банкрут на КТБ банкер Цветан Василев.

През май тази година пък господин Цацаров се видя с господин Чайка в Москва. Сайтът Терминал 3 твърди, че сред тях е имало и други, неоповестени пред обществеността срещи. По този мотив ми хрумна следното орнитологично заглавие „ Чайката обича да закусва с цаца “. Това си е чист зоологически факт. На какви талази обаче прокурорът Чайка и прокурорът Цацаров /прякорът му в мрежата е Цацата/ поддържат така тясна непосредственост между тях? Отговорите могат да бъдат търсени в областта на хипотезите. Възможно е срещата им да е в подтекста на сюжета „ Магнитски “, който по философски метод свърза Чайката и Цацата в океана на международното право.

Ексгубернаторът на щата Ню Мексико Бил Ричардсън и вицепрезидентът на проверяващата компания Джей Дабълю Ай Джоузеф Огъстин от своя страна го трансферираха непосредствено в полето на господин Цацаров. В документите изпратени в Щатския Сенат той е наименуван един от причинителите на погрома против КТБ в съдружничество с господин Пеевски.

Дали визитата на Юрий Чайка е просто съвпадане с медийната и политическата възбуденост у нас, предизвикана от побългаряването на сагата „ Магнитски “? Или е показателен знак за поддръжка от страна на Големия брат от Москва в миг, в който прокуратурата на Малкия от София още веднъж в съдружничество с страната и КОЙ се сгромолясва с цялата си мощ върху основни предприятия от оръжейната ни индустрия?

И тъй като го прави по матрицата, която опустоши КТБ, подходящ е въпросът дали препоръките и логистиката и тогава, и в този момент идват по линията, свързваща в хранителна верига съветската Чайка и българската Цаца?

Ако е по този начин, няма потребност повече да повтаряме КОЙ. Защото ясно и тъй като е ужасно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР