Руският газов гигант Газпром обяви, че намалява драстично доставките на

...
Руският газов гигант Газпром обяви, че намалява драстично доставките на
Коментари Харесай

Газпром обяви ново драстично намаляване на газа за Европа

Руският газов колос " Газпром " разгласи, че понижава фрапантно доставките на газ за Европа през " Северен поток ". Така от сряда те спадат на 33 милиона кубически метра на ден. Мотивът на Москва за понижените доставки е нужда от ремонт на турбина, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Производственият потенциал на компресорната станция Portovaïa ще се падне до 33 милиона m3 на 27 юли в 07:00 ч. “, уточни Газпром в акаунта си в Telegram. Това значи, че потенциалът на тръбопровода пада от 20% от сряда, при 40% в този момент.

Русия към този момент два пъти понижи размера на доставките си през юни с претекста, че газопроводът не може да действа обикновено без турбината, която бе на ремонт в Канада, и която не можеше да бъде върната в Русия поради европейските наказания.

В последна сметка Германия и Канада се съгласиха да върнат оборудването назад в Русия. Берлин към този момент дефинира решението за понижените доставки като „ политическо “ и „ предлог “ за оказване на въздействие върху Запада поради глобите му против Русия.



Газопроводът „ Северен поток “ с потенциал съгласно „ Газпром “ от 167 милиона м3 на ден свързва Русия с Германия през Балтийско море. Тръбата е стратегическа за доставките на газ за Европа, която е мощно подвластна от съветските енергийни запаси.

Германия реагира стремително и разгласи, че не вижда никакви механически аргументи, които да постановат понижаване на доставките по " Северен поток ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР