Руският газов гигант Газпром обвини Украйна, че създава дисбаланси в

...
Руският газов гигант Газпром обвини Украйна, че създава дисбаланси в
Коментари Харесай

Газпром обвини Украйна за нарушения в доставките на газ за Молдова

Руският газов колос " Газпром " упрекна Украйна, че основава несъответствия в доставките на природен газ за Молдова през газопровода " Суджа ".

" Обемът газ, доставен от " Газпром " на газоизмервателната станция " Суджа " за пренос към Молдова през територията на Украйна, надвишава физическия размер, пренесен на границата на Украйна с Молдова ", написа " Газпром " в профила си в Telegram.

Според " Газпром " Украйна е " натрупала " близо 53 милиона кубически метра газ, който е бил предопределен за Молдова. Руският газов колос предизвести, че от идната седмица ще стартира да понижава подаването на газ към тръбопровода " Суджа " в размер на дневната незадоволителна доставка, в случай че съществуването на несъответствия в преноса през Украйна продължава.

Междувременно Молдова прикани популацията си да се подготви за тежка зима:

" Тази война заплашва доставките на електричество и газ. Не сме сигурни, че можем да намерим задоволително, с цел да отопляваме и осветяваме домовете си, а даже и да го създадем, цените са непостижими за нашите хора и стопанска система. Това може да заплаши нашите обществен мир и сигурност “, съобщи президентът на Молдова Мая Санду.

" Знам, че всички в Европа заплащат доста висока цена за силата, само че същите тези цени имат доста по-разрушително влияние върху нашата страна и хора ", добави Санду.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР