Руският футболен съюз (РФС) ще обжалва пред Спортния арбитражен съд

...
Руският футболен съюз (РФС) ще обжалва пред Спортния арбитражен съд
Коментари Харесай

Русия ще обжалва санкциите на ФИФА и УЕФА

Руският футболен съюз (РФС) ще апелира пред Спортния трибунал в Лозана (КАС) решенията на ФИФА и УЕФА да извадят съветските тимове от интернационалните шампионати, оповестиха от пресслужбата на РФС.

Двете футболни организации в понеделник постановиха наказания против Русия поради военната инвазия в Украйна.

" Като част от едно дело против две организации, РФС ще изиска възобновяване на всички мъжки и женски национални тимове на Русия във всички шампионати, в които вземат участие, в това число в плейофния кръг за международното състезание в Катар, както и обезщетение за вреди, в случай че такива бъдат открити ", се споделя в изказването на РФС.

" Решението за премахване на националния тим от плейофа за международното състезание 2022 е взето под натиска на директните противници в плейофите, което нарушава правилото на спорта и разпоредбите на честната игра ", прибавят в изказването.

Според Руският футболен съюз ФИФА и УЕФА нямат правно съображение за изваждане на съветските тимове и ще упорстват пред КАС за ускорена процедура по разглеждане на случая.

На 24 март Русия трябваше да се изправи против Полша, а при победа да срещне на 29 март спечелилия от мача Швеция - Чехия в борба за квота за мондиала в Катар.

" Спартак " Москва пък беше изхвърлен от Лига Европа, където на осминафиналите трябваше да премери сили с немския " Република България Лайпциг ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР