Руският енергиен гигант Газпром спря доставките на газ за балтийската

...
Руският енергиен гигант Газпром спря доставките на газ за балтийската
Коментари Харесай

"Газпром" спря доставките на газ за Латвия


Руският енергиен колос " Газпром " спря доставките на газ за балтийската членка на Евросъюза Латвия, предадоха организациите. Компанията разгласи, че доставките ще бъдат прекъснати поради нарушение на изискванията по контракта. " Газпром " не посочи кои тъкмо клаузи от него са нарушени.

Русия напоследък спря газовите доставки за няколко страни от Европейски Съюз, измежду които Полша и България, тъй като отхвърлиха да заплащат в рубли, означават организациите.

Руският президент Владимир Путин вкара това ново предписание в отговор на европейските наказания против Русия. Дотогава заплащанията се правиха нормално в евро или долари.

В последно време латвийското държавно управление заявяваше предпочитание до януари следващата година изцяло да спре да внася съветски газ.

За предходната година Латвия към момента е купувала към 90 % от синьото си гориво от Русия.

Решението на " Газпром " идва ден, откакто латвийската енергийна компания " Латвияс Газе " разгласи, че купува газ от Русия и го заплаща в евро, а не в рубли, както се изисква в търговията с " Газпром ".

Вчера представител на " Латвияс Газе " заяви, че компанията купува газ от Русия, само че не от " Газпром ". " Латвияс Газе " отхвърли да назове доставчика си с аргумента бизнес конфиденциалност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР