Руският енергиен гигант Газпром е отворен за конструктивни предложения от

...
Руският енергиен гигант Газпром е отворен за конструктивни предложения от
Коментари Харесай

Газпром иска да стъпи в Африка

Руският енергиен колос Газпром е отворен за градивни оферти от африканските народи и е подготвен да им предложи своя опит и технология. Това заяви организация ТАСС.

" По-широкото потребление на природен газ ще помогне на Африка да реши редица проблеми, от стопански до обществени и екологични. Убедени сме, че е от значително значение за Африка да открие всички преимущества на този тип гориво. Виждаме капацитет в съдействието с африканските страни и ние можем да им предложим нашата неповторима експертиза и нашия опит в технологиите ", посочи Дмитрий Хандога, почитан чиновник в компанията.

По думите му " Газпром " е отворен за разискване на градивни и взаимноизгодни оферти, които биха могли да улеснят икономическото развиване и да подобрят живота на хората в африканските страни.

Според експертни оценки Африка ще генерира над 60% от растежа на международното население до 2050 година

Очаква се районът да претърпи забележителен стопански напредък, който ще бъде съпроводен от двукратно нарастване на потреблението на сила, по-специално търсенето на природен газ ще се усили 2,5 пъти. Увеличаването на производството на природен газ ще помогне да се отговори на възходящото търсене на газ на африканския континент. Към днешна дата обаче по-голямата част от газа, създаден в Африка, се изнася в чужбина, показват от Газпром.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР