Руският чиновник Алексей Петров, съветник на детския омбудсман на Русия

...
Руският чиновник Алексей Петров, съветник на детския омбудсман на Русия
Коментари Харесай

Reuters уличи в неонацизъм руски чиновник, участвал в похищаването на украински деца

Руският служител Алексей Петров, консултант на детския омбудсман на Русия Мария Лвова-Белова, е обвързван с неонацисти и с придвижвания, проповядващи превъзходството на бялата раса, оповестява организация Reuters.

Информацията е основана на материали от негов акаунт в интернет, оповестени сред 2011 година и 2014 година Те са били забележими до края на юли тази година. След като към него са заложени въпроси от Reuters по отношение на изявленията, той е премахнал няколко видеоматериала, отписал се е от две крайнодесни онлайн групи и е премахнал обществения достъп до един от сметките си в обществените мрежи.

Журналистите от Reuters са открили, че когато Петров е бил сред 16- и 19-годишен, е разгласил в обществените мрежи минимум три материала с видеокадри, фотоси или текстове на ултрадясна организация, основана в Русия, както и изображения и лозунги, свързани с неонацизма. Сега Петров е на 27 години.

Псевдонимът му в Skype включва наименованието на организацията " Вотанюгенд ", проповядваща превъзходството на бялата раса, а прякорът му в Instagram е с кодирана отпратка към Адолф Хитлер, необятно употребена в извънредно десни групи.

Базираната в Лондон частна разследваща работа Molfar заяви в собствен отчет от 3 януари 2023 година, че прякорът на Петров в Skype е wotan_jugend8989. Документът е отдаден на противозаконната депортация на украински деца в Русия.

Припомняме, институцията на съветския детски омбусдман играе основна роля в противозаконното извеждане на украински деца от родината им и насилственото им изпращане в Русия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР