Руският агент, Мария Бутина, която се опита да проникне в

...
Руският агент, Мария Бутина, която се опита да проникне в
Коментари Харесай

САЩ осъди руския агент Бутина на 18 месеца затвор

Руският сътрудник, Мария Бутина, която се опита да проникне в американски политически групи , е наказана на 18 месеца затвор и изяснява пред съда, " Аз унищожих личния си живот ", оповестява БиБиСи.

Бутина се опита да се намеси в Националната асоциация по пукотевица в опит да влияе на американските политики в интерес на Москва . След като в началото не се признава за отговорен, тя по-късно промени позицията си , признавайки, че през д екември е имало единствено един скрит план .

30-годишната рускиня е арестувана през юли 2018 година
 Русия упорства за освобождението на Бутина
Русия упорства за освобождението на Бутина

Тя бе арестувана от Съединени американски щати за шпионаж

Тя е изправена пред депортиране незабавно след изтърпяването на присъдата . Бутина разяснява пред съда: " Родителите ми схванаха за ареста по утринните вести , в селската къща в сибирско село. Обичам ги скъпо, само че ги нараних и морално, и финансово. Те страдат от всичко това ".

" Аз унищожих живота си. Дойдох в Съединените щати не по някаква заповед, а с вяра и в този момент нищо не остана, с изключение на смирение . " Въпреки изказванията на прокурора, че е навредила на националната сигурност на Съединени американски щати, Бутина декларира, че няма желание да навреди на американския народ .

Съдията не откликва на извинението на Бутина , заявявайки, че нейните дейности " заплашват националната сигурност на страната ни ", оповестяват американски медии.

" Това не е просто неразбирателство на задграничен студент . Вие сте млада жена, интелигентна сте, работите интензивно. Желая ви всичко най-хубаво и шанс ".коментира арбитър Таня Чуткан.

Федералният прокурор Ерик Кенерсън разказва Бутина като сътрудник на задгранично държавно управление с " безспорно съществени " планове , въпреки че не посочва нейната активност - шпионаж. " Макар че сигурно е правилно, че обвинената е американски студент . Тя направи това в интерес на Руската федерация ", добавя прокурорът.
 Бутина е издала на проверяващите в Съединени американски щати съветския си началник
Бутина е издала на проверяващите в Съединени американски щати съветския си началник

Организирали канал за връзка на Кремъл с Белия дом...

Като част от договорката за самопризнание на виновност , Бутина се съгласява да сътрудничи на проверяващите . Съдия Чуткан отбелязва в петък, че Бутина е предоставила " основна помощ " на правоприлагащите органи . Прокурорите декларират, че чакат договорката да даде информация за напъните на Русия да се намеси в американската политика .

Прокуратурата добавя, че Бутина е ръководена от върховен съветски чиновник , за да проникне в консервативни политически групи , в това число неназована организация, лобираща за оръжията , за която се допуска, че е гореспоменатата национална асоциация, която е в съюз с републиканската партия на Тръмп .

Случаят няма връзка с следствието на Мълър за хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори през 2016 година

В изказване, прочетено в съда, един от прокурорите декларира , че през март 2015 година Бутина е изготвила документ, наименуван " Проект дипломация ", който прикани за неофициални информационни връзки сред високопоставени американски чиновници и Русия .

Тя признава, че работи с двама американци и съветски чиновник , по-рано съветското държавно управление разказа случая като " фиктивен ".
 Приятелят на Мария Бутина упрекнат в машинация и пране на пари
Приятелят на Мария Бутина упрекнат в машинация и пране на пари

Срещу 56-годишния Пол Ериксон са повдигнати 11 обвинения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР