Руските зенитно-ракетни системи (ЗРК) свалиха изстреляна американска ракета за противовъздушна

...
Руските зенитно-ракетни системи (ЗРК) свалиха изстреляна американска ракета за противовъздушна
Коментари Харесай

В САЩ разкриха причината за унищожаването на американския Пейтриът от руска система за ПВО над Украйна

Руските зенитно-ракетни системи (ЗРК) смъкнаха изстреляна американска ракета за противовъздушна защита Patriot над Украйна, пишат публицисти от американското военно списание Military Watch Magazine (MWM). В новия си материал те разискаха дали системите за противовъздушна защита могат да се бият между тях. Pravda.Ru разгласява превод на материала на MWM.

Системите за ракети земя-въздух (SAM) играят все по-важна роля от средата на 50-те години на предишния век, позволявайки на страните да лишат съперниците от опцията да ръководят самолети или да нанасят ракетни удари в предпазеното въздушно пространство.

Тъй като съперниците на Съединените щати от ден на ден разчитат на такива системи за защита след разпадането на Съветския съюз, а постсъветска Русия бързо изостава в тактическата бойна авиация и към този момент не поддържа доста от изтребителните флотилии на своите сътрудници, от този момент се усилват спекулациите през 2010 година по отношение на опцията ракетните системи земя-въздух да могат да се употребяват като противовъздушна защита за обезвреждане на противников ракети земя-въздух, като по този метод отхвърлят отбранителните му качества.

За първи път това беше демонстрирано от Израел, употребяващ своята зенитно-ракетна система „ Прашката на Давид “ /David`s Sling/, с цел да смъква ракети, изстреляни от притежаваната от Сирия система С-200 с огромен обхват, предотвратявайки стрелбата на С-200 по израелски самолети, които нападнаха сирийски цели.

Това всъщност предполагаше свалянето на ракетата, изстреляна от съперника по съответния аероплан или своя /приятелска/ ракета, като по този метод използваше личните си ракети „ земя-въздух “ на системите за Противовъздушна отбрана, с цел да ги отбрани.

Способността да се употребяват ракетни системи земя-въздух за угнетяване на вражеската противовъздушна защита неотдавна беше забелязана на украинския спектакъл посредством разгръщането от страна на Русия на своите качества за събаряне на ракети против предадените на Украйна системи за противовъздушна защита MIM-104 Patriot, доставени от Съединените щати.

Руското министерство на защитата заяви на 23 февруари, че дружно с изтребител МиГ-29, хеликоптер Ми-8, седем крилати ракети Storm Shadow/SCALP и няколко безпилотни летателни апарата, свалени от съветски самолети и системите за противовъздушна защита над предходната седмица, включваше и управляема ракета, изстреляна от украинска батарея Patriot.

Потенциалът на съветските системи за противовъздушна защита да реализират това е забележителен, защото ракетите земя-въздух, изстреляни от Patriot, летят със скорости до 3,5 Маха, като някои източници оповестяват за оптималната скорост от 5 Маха, до момента в който ракетите, изстреляни от съветски системи, като С-400, летят със скорости над 14 Mach.

Като се има поради, че Противовъздушна отбрана системата С-400 е демонстрирала способността си да прехваща ракети, движещи се със скорост Mach-8 в предишното, както и че траекториите на ракетите земя-въздух надалеч не са най-сложните, сходно събаряне остава доста евентуално.

Руските военни биха могли евентуално да извлекат полза от ракетите за ориентиране, изстрелвани от системите Patriot, защото създадените в Русия ракети освен са на към половината от цената на тези, изстрелвани от доставени от Съединени американски щати системи, само че и съветските ракетни ресурси за системи като С-400 са най-малко на един порядък по-високи от ограничавания брой ракети, налични за украинските батареи Patriot.

През 2010 година съветското министерство на защитата влага изключително доста в увеличение на индустриалния си потенциал за ракети земя-въздух с огромен обхват, откривайки три огромни нови уреди за произвеждане на системите С-400 и С-300В4, и по този метод производството на тези ракети се прави оценка на повече от два пъти по-голямо от производството на ракети земя-въздух на всички членове на НАТО взети дружно.

Отчасти това отразява обстоятелството, че Русия разчита в огромна степен на качествата на ракетите земя-въздух, с цел да компенсира относително лимитираното финансиране, отпуснато за нейния нов унищожителен флот, а системи като С-400 се смятат за асиметрични и стопански ефикасни средства за противопоставяне на доста по-големия брой западни въздушни флотилии, оборудвани със самолети с по-усъвършенствани датчици и стелт качества.

Способността да се пазят другарски самолети или ракети от противовъздушната защита на съперника посредством събаряне на техните ракети земя-въздух има обилни евентуални последствия, защото НАТО и Русия не престават да уголемяват разполагането на ракети земя-въздух покрай границите на другия.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед43306Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед64733Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед8044Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед26770Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед35752Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376468Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234969Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115843Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100546Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93978Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и Русия  CRO </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР